Canizares "razapeo" Koemana: Ispričao je ono što svi drugi misle, ali ne usude se reći

Smatra da nema goreg od njega

Canizares "razapeo" Koemana: Ispričao je ono što svi drugi misle, ali ne usude se reći

E. Škorić

Legendarni golman Valencije Santiago Canizares imao je samo loše riječi o Ronaldu Koemanu.

Nekadašnji španski golman je imao priliku da u Valenciji radi sa Ronaldom Koemanom i smatra da je Nizozemac najgori trener s kojim je sarađivao.

"Branio sam u Valenciji 10 godina i u tom periodu sam sarađivao sa osam različitih trenera, ali Koeman je ubjedljivo najgori sa kojim sam sarađivao. Nije znao kako upravljati ekipom, niti je donosio prave odluke. U taktičkom smislu nije znao da objasni osnovna uputstva za ono što od njih očekuje na terenu. Bio je očajan i u fizičkim pripremama", rekao je Canizares.

Koeman od dolaska u Barcelonu nije skoro ništa napravio, a mnogi ga vide kao glavnog krivca za potpuni raspad katalonskog velikana kada su rezultati u pitanju.

Nizozemac je u ljeto 2020. godine imenovan za trenera Barcelone i unatoč silnim porazima do nedavno je sve oko sebe uvjeravao da je on jedini taj koji može da spasi Barcelonu i da joj donese trofeje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon 3:0 poraza od Benfice u srijedu u Ligi prvaka, sve je izvjesnije da će Koeman dobiti otkaz. Prema pisanju španskih medija, on će za vikend u derbiju protiv Atletica posljednji put voditi Barcelonu.

Favoriti za klupu Barce su Roberto Martinez i Xavi Hernandez, a spominje se i ime nekadašnjeg trenera Juventusa Andree Pirla.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Eto ga neko iskren ko ke i radio sa njim potvrdjuje ono sto se zna
13 0
BogatiDijasporac
A mi svi pljujemo po Pjanicu :))) Jbg, takvi smo.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi