Ronald Koeman: Bio je penal i sve što želimo je da sudija donosi ispravne odluke

Trener Barcelone nezadovoljan suđenjem

Ronald Koeman: Bio je penal i sve što želimo je da sudija donosi ispravne odluke

E. Škorić

Barcelona je sinoć poražena u Madridu od Reala s 2:1 i time se udaljila od titule, mada još nije sve izgubljeno.

Loše je katalonski tim odigrao prvih 45 minuta, proigrao je tek u nastavku, no bilo je kasno. Ronald Koeman, trener Barcelone, najviše je razočaran sudijskim odlukama, a ponajviše situacijom kada je Mendy povukao za dres Braithwaitea duboko u šesnaestercu Reala, no suci su ostali nijemi.

"Ne želim reći da smo izgubili zbog sudije, jer kao što sam već rekao, nismo bili dovoljno dobri u prvom dijelu i ostavili smo protivniku puno prostora, ali postoje neka pitanja popu penala, što je bilo evidentno. Ne razumijem kako to nije vidio pomoćni sudija koji je bio udaljen 10 metara ili kako VAR nije reagovao. Sudija ne može sve vidjeti, ali postoji VAR koji mora da pomaže sudiji. Zaslužujemo da sudije donesu dobre odluke", rekao je Koeman.

Takođe, zasmetalo mu je što je sudija nakon svega na kraju meč produžio za samo četiri minute.

"Produžili su meč za četiri minute, a moglo je puno više, pa sam sudija je nekoliko minuta popravljao svoju opremu", dodaje Koeman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Unatoč svemu, on je optimističan.

"Da, optimističan sam, pokazali smo da se borimo i izgubili smo protiv protivnika koji se također borio. Reagovat ćemo i boriti se do posljednje utakmice".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vienner
Ma daj Kumane budi zahvalan vec u prvom poluvremenu dozivio si debakl Kod 2:0 cista prilika 3:0 stativa odbija se lopta do Vaskeza on pravo na prazan go dodaje golmanu. Barsa jedino u zadnjoj sekundi pogodila precku i sad zalis za izgubljenim bodovima. Malo tezi trening Real Madrida po losem vremenu nista drugo
14 2
user1605031381
Prvo mi nije jasno kako Real moze igrati na trening igralištu , donedavno je Atalanta morala igrati na stadionu Milana i Intera Europske utakmice jer njihov stadion ne "zadovoljava kriterije Uefe". Pitam se na koju foru ovo trening igraliste na kojem Real igra zadovoljava kriterije i Uefe i Španjolskog nogometnog saveza? Šta to Real ne smije utakmice igrati na stadionu Getafea ili nekog drugog kluba? Drugo, slažem se da je Braithwait lako pao ali sjetimo se samo kakav je penal dobio Real u prvom El Clasicu ove sezone zbog padanja Ramosa kao da ga je kamion udario, a sada ovo nije penal za Barcelonu. (još je prvo Ramos gurnuo Lenglea u toj situaciji). Na Viniciusu se danas svira faul nakon minimalnog kontakta nakon čega Real daje gol, a ne svira se penal na Dembeleu nakon većeg kontakta. Još je utakmicu produžio samo za 4 minute, a 3 minute je samo sudac ukrao dok je mijenjao mikrofon. Standardna pljačka u korist Reala. Barci zadnje 2 sezone svirano samo 10 penala u ligi, a protiv njih 11, a 3 puta više ulaze u protivnički 16-erac i mnogo češće se dešavaju sporne situacije. Da je ovo uradio igrač Barcelone budite sigurni da bi penal bio sviran.
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi