Koeman nakon utakmice napravio ono što trener ne smije da radi svojim igračima

Očito da on nikad nije krivac za poraz

Koeman nakon utakmice napravio ono što trener ne smije da radi svojim igračima

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su poraženi na gostovanju kod Atletico Madrida sa 2:0 u derbiju osmog kola La Lige.

Katalonski klub se nalazi u velikoj rezultatskoj krizi, a nakon blamaže u Ligi prvaka protiv Benfice sinoć su doživjeli i poraz u derbiju protiv aktuelnog prvaka Španije.

Atletico je bez većih problema uspio da slavi sa 2:0 i dođe do nova tri boda, a navijači Barcelone ponovo su bijesni na Ronalda Koemana koji je još jednom pokazao da baš i nije najbolje rješenje za trenera Barcelone.

Koeman je sinoćnji meč pratio iz lože na stadionu Wanda Metropolitano jer je odradio suspenziju zbog crvenog kartona, ali je bio na vezi sa svojim pomoćnicima i govorio im je šta trebaju raditi.

Nakon utakmice nizozemski stručnjak je dao izjavu, ali je razočarao mnoge kada je optužio mladog Nicu Gonzaleza za prvi gol. Koeman je ovog 19-godišnjaka "gurnuo u vatru", a onda ga je optužio da je kriv za prvi gol i kaznio ga je izmjenom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koemanu nije prvi put da optužuje svoje fudbalere za poraze i nevjerovatno je da on kao trener još nikada nije stao u njihovu odbranu i preuzeo krivicu na sebe.

"Nico kod gola nije pratio Lemara i nedostajao je igrač u sredini. Shvatate li sad zašto igramo s tri igrača u odbrani? Ovako dajemo previše prostora. Nemamo igrača u sredini terena", rekao je Koeman.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PantePita
Pa sta? Prebacivanje krivnje na drugog je osobina bosanske nacije, svi su krivi osim nas sto nas nema na mapi nigdje. Zasto kritikovati Holandeza zbog toga, a i sami smo takvi? Koeman je Bosanac 100%
4 15
mirex
Imas u sredini Biskivita.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi