Koeman: Pjanić? Sve zavisi od tri faktora

Trener Barcelone o bh. reprezenativcu

Koeman: Pjanić? Sve zavisi od tri faktora

A. Čaušević

Prva sezona Mirelema Pjanića u Barceloni se već sada može proglasiti promašajem iako još uvijek nije završena. 

Pjanić je posljednji put zaigrao prije skoro dva mjeseca, a tri kola prije kraja La Lige još uvijek su rubrike za asistencije i golove prazne pored njegovog imena.

Tri kola prije kraja Barca je i dalje u borbi za titulu prvaka. Utorak ih čeka neugodno gostovanje Levanteu. Na klupi će nakon odrađene suspenzije sjediti Ronald Koeman.

U najavi utakmice Koeman je govorio o trenutnom Pjanićevom statusu. Istakao je da se zavisi od tri faktora, ali da bh. veznjak mora biti spreman kada to bude potrebno.

"Pjanić i Riqui Puig? Imamo ekipu u kojem ne pravimo mnogo promjena. Sve zavisi od treninga, tehničkih odluka i sistema igre. Mnogo stvari utiče na odluku koliko će neko igrati. Oni koji ne igraju, moraju biti spremni", rekao je Koeman.

Kada je u pitanju Nizozemac i dalje je miran po pitanju svoje budućnosti i vjeruje da će sjediti na klupi i naredne sezone jer kako kaže uživa povjerenje predsjednika Joana Laporte.

Oglasi

"Predsjednik mi je ukazao veliko povjerenje od prvog dana i on je taj koji će odlučiti. Potpisao sam na dvije godine i vidim sebe kako vodim ovu grupu igrača i naredne sezone", kazao je Koeman.

Na drugoj strani Pjanićeva budućnost na Nou Campu je nesigurna. Već se uveliko špekuliše o njegovom odlasku. Nakon nekoliko klubova iz Premiershipa, interes je počeo da pokazuje i Al Nass iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić ima 31 godinu i pred njim je sigurno još nekoliko sezona vrhunskog fudbala pa se iz tog ugla gledišta eventualni odlazak u Saudijsku Arabiju svakako čini nelogičnim.

Everton, Manchester City, Manchester United, Inter i Chelsea su samo neki od klubova s kojim se Pjanić povezuje proteklih sedmica. Proestaje nam da čekamo ljeto i pratimo razvoj situacije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Tako je majstore, pokazao si da si u pravu, osvojio si ništa osim onog kukuruz kupa. Kriv je Pjanic.
5 0
Saimai1316
Noga obojici vjerovatno na kraju sezone,iako Pjanke nije kriv ako dobije nogu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi