Koeman hvalio Pjanića, smatra ga jednim od ključnih igrača u ostvarenoj pobjedi

Konačno

Koeman hvalio Pjanića, smatra ga jednim od ključnih igrača u ostvarenoj pobjedi

Edmir Škorić

Barcelona je konačno jednu utakmicu La Lige odradila rutinski i onako kako se očekivalo od samog početka sezone.

Katalonci se dosta muče u ligi ove sezone, ali u Valladolidu su bili perfektni, slavili su s 3:0 i najzad pokazali svoje pravo lice. Miralem Pjanić bio je starter, odigrao je 90 minuta i to vjerovatno najboljih 90 minuta od njegovog dolaska iz Juventusa.

Ronald Koeman je uglavnom Pjaniću prave šanse davao u mečevima Lige prvaka, dok je sinoć odlučio da mu ukaže povjerenje cijeli meč i to od prve minute, a ovaj je znao da iskoristi prostor koji je dobio. Skoro bez greške, mirno na sredini terena, ogroman broj preciznih pasova, veliki broj pretrčanih kilometara i Koeman je na kraju imao samo riječi hvale.

"Igrao je dobro. Morao je čekati svoju priliku da odigra cijelu utakmicu. Znamo da je konkurencija na sredini terena velika, ali odigrao je sjajnu utakmicu jer je bio važan u posjedu lopte između linija i također odbrambeno je bio jako dobar", rekao je Koeman.

Koeman je svojim nogometašima sada dao odmora nekoliko dana, pa se vraćaju u pogon pred meč s Eibarom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Prije svega trebamo odmor. Igrači su jako umorni jer su morali puno igrati i nisu mogli biti sa svojim porodicama. Imat će tri ili četiri slobodna dana, a onda ćemo se vratiti na pripreme. Ovo su božićni dani i morate uživati u porodici, za sve sretne blagdane ”, zaključio je Nizozemac.

On je također naglasio da je igra s tri defanzivca (Lenglet, Araujo, Minguez) pomogla Destu i Albi da se više priključe napadu, a smatra da su Pjanić, Pedri i Messi svojim kretnjama dodatno razbijali sve taktičke zamisli Valladolidovog trenera i da su na taj način uspjeli da nadigraju svog rivala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
E moj zutokljunac da ti je Pjanić igrao više vremena ne bi bili u tako teškoj situaciji al ti imaš Buskeca da ga forsiraš jer on svaku loptu mora Mesiju proslijediti
5 4
DamirT
I opet ce sljedecu utakmicu na klupi zavrsiti
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi