Xavijeva čistka u Barceloni: Otkaz je dobio 'glavni problem'
Foto - EPA

Ramon Canal više nije šef ljekarske službe

Xavijeva čistka u Barceloni: Otkaz je dobio 'glavni problem'

Midhat Šljivak

Dolazak Xavija Hernandeza u Barcelonu očigledno će promijeniti brojne stvari u ekipi.

Već od prvog dana ovaj 41-godišnji stručnjak postavio je pravila ponašanja za igrače, a polako sređuje i stvari oko tima.

Tako je danas Xavi odlučio da razriješi dužnosti Ramona Canala, čovjeka koji je bio glavni ljekar u klubu.

Veliki broj povreda napravio je ogromne probleme Barceloni na početku ove sezone. Čak 15 povreda su imali u tri mjeseca, a većina su povrede mišića.

Xavi je zbog toga odlučio reagovati. Canal je otpušten danas, kao i svi njegovi saradnici, analitičari i kondicioni treneri.

Oglasi

Legendarni fudbaler Barce zna i kako će riješiti problem sa povredama u budućnosti i planira vratiti čovjeka koji je godinama radio u klubu.

Doktor Ricardo Pruna 25 godina je radio za Barcelonu, ali je klub napustio dolaskom Ronalda Koemana i njegove ekipe.

Njegov odlazak se itekako osjetio u klubu. Povrede su bile jako česte, muku je Barca mučila tokom čitave prošle sezone, ali i na početku ove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pruna je trenutno zaposlen u Dubaiju, ali klub čini sve kako bi ga vratio u Barceloni i Mateu Alemany sa Xavijem već uveliko radi na tome.

Xavi će debi na klupi voljenog kluba imati u velikom derbiju protiv gradskog rivala Espanyola. Utakmica se igra 20. novembra.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Xavi, Xavi, Xavi! Kad navalite na nešto, stvarno neznate prestati. Mislim ok, neko će reći nemoraš čitati ako ti se nesvidja ali brate kad uđem na početnu i vidim ponovo nešto o Xaviu kontam jesu ovi dosadni to je čudo jedno.
5 6
realista1982
Da nam je ovako nesto u savez ubaciti...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi