Barceloni trebaju pojačanja, ali Xaviju mizerna svota novca na raspolaganju
FOTO - EPA

Navijači će biti razočarani

Barceloni trebaju pojačanja, ali Xaviju mizerna svota novca na raspolaganju

Adnan Beganović

Legenda Barcelone, Xavi Hernandez, prije nekoliko dana i službeno je postao trener ovog slavnog španskog kluba.

Barceloni u posljednje vrijeme ne ide najbolje, a loše igre i rezultati donijeli su i smjenu na trenerskoj klupi pa je Ronalda Koemana naslijedio legendarni veznjak katalonskog ponosa.

Njegov dolazak pozdravili su mnogobrojni navijači Barcelone, a u medijima se već počelo špekulisati i sa imenima igrača koje će Xavi dovesti.

Međutim, vijesti koje danas dolaze iz Španije razočarat će navijače ovog kluba. Naime, španski mediji tvrde da će Xavi na raspolaganju imati samo 10 miliona eura za zimski prelazni rok što znači da od dolaska velikih igračkih imena neće biti ništa.

Napadač Al Sadda prvo pojačanje Barcelone?

Prema pisanju inostranih medija Xavi će sasvim sigurno pojačati napadački red jer na raspolaganju ima trenutno samo Luuka de Jonga čiji dolazak je čini se bio promašaj. Sergio Aguero i Martin Braithwaite su povrijeđeni, te Barci hitno treba još jedan napadač.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako se s ekipom povezuje nekoliko provjerenih imena pojavile su se informacije koje su iznenadile navijače Barce. Navodno, Xavi je pronašao prvo pojačanje i to u Al Saddu, katarskom klubu kojeg je sa dosta uspjeha vodio.

Riječ je o alžirskom napadaču Baghdadu Bounedjahu koji je ponajbolji igrač Al Sadda. On je u dosadašnjem dijelu sezone na devet mečeva zabio čak 11 golova, a kod Xavija je bio standardan u ekipi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Imal šta novo o Xaviu??
5 0
Ocelot
Xavi nadam se da ces ga prilagodit ekipi ako ga dovedes
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi