Ronald Koeman novi selektor Holandije

Zvanično predstavljen u Amsterdamu

Ronald Koeman novi selektor Holandije · Zvanično

Iskusni stručnjak Ronald Koeman danas je i zvanično postao selektor Holandije.

Ovaj 49-godišnjak je sa Fudbalskim savezom Holandije potpisao ugovor do 1. jula 2022. godine, a imat će zadatak da vrati ovu selekciju u vrh evropskog i svjetskog fudbala nakon dva propuštena velika takmičenja.

Koeman je posljednji angažman imao u Evertonu, koji mu je u oktobru prošle godine uručio otkaz, dok je i Holandija također nekoliko mjeseci bila bez selektora nakon što je u novembru Dick Advocaat odstupio sa te pozicije.

Ronald Koeman je imao bogatu fudbalsku karijeru, a za reprezentaciju Holandije je nastupio 78 puta i postigao 14 golova, u periodu od 1982. do 1994. godine. Inače, on je već imao priliku raditi u stručnom štabu Lala pošto je bio pomoćnih Hiddinku na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U svojoj trenerskoj karijeri, Koeman je trenirao klubove poput Ajaxa, PSV-a, Benfice, Valencije, Alkmaara, Feyenoorda, Southamptona, Evertona...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti