Ronald Koeman razočarao sve navijače Barcelone izjavom o načinu na koji će njegov tim igrati

Najavio defanzivniji nogomet

Ronald Koeman razočarao sve navijače Barcelone izjavom o načinu na koji će njegov tim igrati

Edmir Škorić

Iako je La Liga službeno započela ovog vikenda, Barcelona je sinoć odigrala svoj prvi kontrolni meč u predsezoni.

Katalonci će poput Reala i Atletica sedmicu dana kasnije krenuti sa ligaškim utakmicama, ali je tim Ronalda Koemana u subotu iskoristio slobodan prostor da odigra pripremni meč sa Gimnasticom i slavio je s 3:1.

Igrao je i Lionel Messi, Dembele, Griezmann i Coutinho su se upisivali u strijelce, sve to sada izgleda daleko bolje i pozitivnije nego ranije kada je izgledalo da će Argentinac otići iz kluba. Međutim, navijače je zabrinula izjava trenera Koemana nakon jučerašnje utakmice.

Koeman je igrao s formacijom 4-2-3-1 i najavio da će u novoj sezoni Barca igrati malo defanzivnije nego prije. To baš nije način na koji Barcelona dobija utakmice i osvaja trofeje, ali Koeman vjeruje da je trenutni tim takav i da će morati biti posvećeniji odbrambenoj fazi igre.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Možda je drugačije i malo defenzivnije od onoga što su navijači navikli vidjeti tokom godina, ali cilj je da se lopta pomiče, drži i pronađe prostor između linija i iza protivničkih veznih igrača", rekao je Kuman nakon meča.

"Mislim da momčad može igrati ovako, jer definitivno imamo vezne igrače s tom kvalitetom. Najvažnije je da nemamo povreda. Svi su igrali 45 minuta. Bilo je trenutaka dobrog intenziteta, ali i trenutaka koje moramo poboljšati, ali na kraju sam zadovoljan. Treniramo dvije sedmice, a imamo još dvije prije početka sezone za nas", dodao je trener Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milozadrago
ako i kod tebe u prvom planu bude pike buskez roberto onda nista bars anije dobila sa tobom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi