Madridski mediji donose detalje Koemanove reakcije na ostanak Pjanića

Tvrde da je Koeman frustriran

Madridski mediji donose detalje Koemanove reakcije na ostanak Pjanića

A. Čaušević

Miralem Pjanić nije uspio pronaći izlaz s Nou Campa te će i u novoj sezoni biti član Barcelone. 

Pjanić se povezivao s nekoliko klubova, a najviše s Juventusom. Mediji su još spominjali Fiorentina i Inter, dok je postojala i opcija potpisa za Sevillu.

Madridski AS donosi detalje amotsfere i reakcije Ronalda Komeana nakon što je saznao da će Pjanić, ali i ostali otpisani i u novoj sezoni biti na platnom spisku Blaugrane.

Koeman se uoči utakmice protiv Getafea požalio da mu nije komforno raditi sa 31 ili 32 igrača, a u nastavku sezone će se morati naviknuti na taj broj provotimaca na treninzima.

Nije 25 dolaze iz prvog tima, dok ih je petorica koji moraju raditi u dinamici treniranja s prvim timom.

Ostanak Samuela Umtitija, Alexa Colada te Pjanića je bio težak udarac za Koemana koji je pomalo isfrustiran zbog svega.

Pjanić i Collado su pokušavali otići u Juventus ili Sheffield United, ali niti jedan od dvije operacije nije realizovana.

Slično je i s Umtitijem. Koeman mu je rekao da je višak, zviždali su mu s tribina, Francuz je svejedno ostao i Barcelona će mu sada morati platiti 12 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa registracijom Luuka De Jonga, Demira, Aguera i Mingueze Barcelona je popunila 25 mjesta za prvi tim pa će ukoliko na zimu bude htjela neka pojačanja jednostavno morati otpustiti neke fudbalere.

Inače, petorica igrača iz omladinskog tima koji će raditi s prvim timom su golmani Pena i Tenas, defanzivac Balde te dvojica veznajak Nico i Gavi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Ma uzmi im Pjanke svaki euro do kraja ugovora. Šta te briga...
10 0
BogatiDijasporac
Trener je defacto glup, odvratan, neznalica. To stoji. Ali i Pjanic je vala nula od profesionalca. Sjedi jos jednu sezonu, s.ebi karijeru u najboljim godinama.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi