Koeman razjasnio situaciju oko Mesija i Griezmanna, ali i žalio se što se derbi igra u 21 sat

Press konferencija na Camp Nou

Koeman razjasnio situaciju oko Mesija i Griezmanna, ali i žalio se što se derbi igra u 21 sat

E. Škorić

Ronald Koeman održao je press konferenciju uoči derbija s Atleticom.

"Znamo da je to jako teška utakmica protiv jake ekipe. Moramo da istaknemo SImeoneov sjajan rad dugi niz godina. Ima konkurentan tim. Nedostaje im igrača, nama također neki nedostaju, ali nadam se da će to biti sjajna utakmica", rekao je Koeman.

Komentarisao je i navodnu svađu Messija i Griezmanna, ali i osudio novinare koji su ga zatrpali pitanjima o tome odmah po dolasku iz Argentine u Španiju.

"Razumijem Messija. Mislim da se takve ljude mora puno više poštovati. Nepoštovanje je to što su ga nakon tako dugačkog leta pitali o Griezmannu. Između njih nema nikakvih problema", dodao je.

Da li mislite da će Messi otići iz Barcelone?

"Ne i na to više neću odgovarati".

No, ipak je svejedno bilo još razgovora s novinarima o Messiju...

"Još uvijek ima jednogodišnji ugovor. Po mom mišljenju mora ostati ovdje, ali ja nisam osoba koja ga mora uvjeravati . Niko ne zna šta bi se moglo dogoditi u budućnosti. Moram braniti Lea, jer nakon 15 sati putovanja, zateknete mnoštvo novinara koji postavljaju puno pitanja. Nevjerojatno je što je učinio za ovaj klub, on je glavna osoba koja mora donijeti odluku o vlastitoj budućnosti. "

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koeman se dotakao i zgusnutog rasporeda, ali i naveo da nije u redu da se recimo derbi Atletica i Barcelone igra od 21 sat.

"Shvatam da je taj termin najbolji za derbi, za navijače, sve one koji će ga pratiti putem TV-a, ali to nije dobro za ekipe koje igraju i u utorak/srijedu. U tom smislu bi bilo bolje da igramo ranije", kazao je Koeman.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi