Ronalda bi sramotna poruka za navijače Atletica mogla koštati mečeva četvrtfinala Lige prvaka

Atletico spremio žalbu

Ronalda bi sramotna poruka za navijače Atletica mogla koštati mečeva četvrtfinala Lige prvaka

E. Škorić

Atletico Madrid je spreman da uputi formalnu žalbu UEFA-i zbog geste Cristiana Ronalda.

Ronaldo je zabio hat-trick u pobjedi Juventusa nad Atleticom (3:0) u utorak navečer, ali nekim potezima je izazvao gnjev svih u Atleticu, pa mu prijeti i suspenzija ukoliko se dokaže da je 'kriv'.

Portugalac je u proslavi pobjede napravio nešto slično kao i Diego Simeone u prvoj utakmici, kada se Cholo rukama uhvatio za genitalije i usmjerio "pozdrav" ka navijačima. Tada je Simeone kažnjen s 20.000 eura za nepropisno ponašanje.

Razlike između ova dva gesta leže u činjenici da je trener to učinio pred svojim navijačima, nešto što se jasno vidjelo, a on je i sam to tvrdio u svojim izjavama nakon utakmice, dok je Cristiano to učinio rivalskim navijačima.

Ali, također je otkriveno kako je Ronaldo prije trećeg gola iz penala navijačima Atletica poručio: "kur**ni sinovi".

Zbog ovih uvreda i gesta na kraju utakmice, Atlético de Madrid, prema Mundo Deportivu i potvrđen od strane Asa, razmatraju predstavljanje zvanične žalbe UEFA-i u znak protesta protiv stava portugalskog napadača Juventusa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo bi mogao novčano da bude kažnjen kao i Simeone, ali mu prijeti od jedne do tri utakmice suspenzije, pa se u Torinu plaše da će zbog toga propustiti duel s Ajaxom.

Međutim, UEFA je za sada Ronaldove 'poteze' okarakterisala kao tolerantnim i čini se da je Portugalac na sigurnom.

Top Komentari

Dino_2000
Mogu mu samo popušiti kitu.
3 1
Sulejman_Veliki_BIANCONERO
Pa kako vas nije sram đubrad jedna.... GOVNA ŠPANJOLSKA!!!!!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi