Frka u Atleticu: Savić gađao trenera kopačkom

"Pacove jedan..."

Frka u Atleticu: Savić gađao trenera kopačkom

U redovima Atletico Madrida nije baš najbolja atmosfera nakon eliminacije iz Lige šampiona, pišu španski mediji.

Jorgandžije su protiv Juventusa prokockale prednost od 2:0 i na kraju se oprostile od daljeg takmičenja, a koliko je to uzdrmalo klub svjedoče i informacije koje posljednjih dana sve više cure u javnosti.

Španski mediji pišu kako je došlo do ozbiljnog obračuna u svlačionici u kojem su glavne uloge imali Stefan Savić i kondicioni trener Oscar 'Profe' Ortega. Igrači su se najprije žalili Cholu da je upravo Ortega krivac za brojne povrede ove sezone, da bi poslije jedne od posljednjih utakmica kondicioni trener nekom rekao da je Savić toliko loš da ne može da se pomjeri.

Crnogorac je bruno reagovao, pitao je zbog čega mu Ortega to ne kaže u lice, a iako se ovaj pravdao da nije pričao o njemu, Savić je pojurio fizički da se obračuna s njim. Gađao je Ortegu kopačkom koja je proletjela pored njega i razbila televizor u svlačionici.

"Pacove jedan", navodno je Savić govorio kondicionom treneru Atletica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zahvaljujući reakciji igrača spriječen je veći fizički obračun, a Savića je potom u kancelariju pozvao i Simeone kako bi ga smirio, no Cholo nije ispunio njegov zahtjev da traži izvinjenje od Ortege za ono što je rekao.

Navodno, Atleticovi igrači traže od Simeonea da potjera Ortegu s kojim već duže vrijeme nemaju najbolji odnos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi