Ronalda sada proganja izjava iz 2015. godine: Zlatna kopačka je važnija od osvajanja Zlatne lopte

Messi ga nadmašio

Ronalda sada proganja izjava iz 2015. godine: Zlatna kopačka je važnija od osvajanja Zlatne lopte

Endin Čaušević

Lionel Messi prošle sezone je po šesti rekordni put osvojio Zlatnu kopačku koja mu je uručena jučer.

Messi je briljirao prošle sezone u dresu katalonskog kluba, te je vodio ovaj tim do titule prvaka Španije. Argentinac je bio najbolji strijelac u Evropi sa 36 golova u prvenstvu zbog čega je osvojio novu Zlatnu kopačku.

Za Messija ovo je bila šesta Zlatna kopačka čime je postao rekorder jer to prije njega niko nije uspio. To sigurno najviše "smeta" Cristianu Ronaldu koji je ostao na četiri osvojene Zlatne kopačke, a sigurno da ga proganja izjava iz 2015. godine.

Tada je Ronaldo na svom kontu imao upravo četiri Zlatne kopačke i tri Zlatne lopte, dok je Messi imao pet Zlatnih lopti, ali tri Zlatne kopačke. No, Argentinac je briljirao prethodnih sezona kao najbolji strijelac i došao je do šest Zlatnih kopački, dok se Ronaldo nije proslavio u tom segmentu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno da ga sada proganja izjava od prije četiri godine kada je izjavio da za njega Zlatna kopačka vrijedi više od Zlatne lopte jer ih je tada ima više od Messija.

"Zaista volim ovog nagradu. To je najbolja nagrada koju fudbaler može da osvoji. Mogu vas birati kao najboljeg fudbalera i dati Zlatnu loptu, ali posao napadača je da postiže golove i to zaista volim. Za ovu nagradu takmiče se svi igrači iz evropskih liga", rekao je Ronaldo u intervjuu za De Telegraaf 2015. godine.

Top Komentari

Hooruk
Koju god nagradu on dobije ta je trenutno najvaznija, makar bila za najbolju frizuru.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi