"Ne sumnjam da će Ronaldo nadmašiti Pelea i to dok još igra za Juventus"

Vjeruje u igrača kojeg zastupa

"Ne sumnjam da će Ronaldo nadmašiti Pelea i to dok još igra za Juventus"

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo je u porazu Portugala od Ukrajine (2:1) uspio postići svoj 700. gol u karijeri.

Portugalci su poraženi u gostima kod Ukrajine koja je tako osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, a poraz od 2:1 ublažili su u finišu utakmice kada je Ronaldo pogodio iz penala.

Nevjerovatni Portugalac je tako došao do 700. gola što je zaista fantastično postignuće. Ispred njega sada je samo pet fudbalera koji su dali preko 700 golova u svojim karijerama.

Na listi je i legendarni Pele koji je na zvaničnim mečevima zabio 767 golova iako on tvrdi da je taj broj preko 1000. Nakon svega oglasio se i Ronaldov agent Jorge Mendes koji je siguran da će on nadmašiti Pelea veoma brzo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nemam uopšte sumnje da će Ronaldo nadmašiti Pelea i biti najbolji strijelac u historiji fudbala. On će to uraditi s Juventusom", rekao je Mendes za Tuttosport.

Ronaldo je u dosadašnjoj karijeri za klubove i reprezentaciju odigrao 974 utakmice i uspio je postići nevjerovatnih 700 golova i upisati još 219 asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi