Ronaldinho prevario cijeli svijet: "Ne bih nikada..."

Svi su nasjeli na njegovu foru

Ronaldinho prevario cijeli svijet: "Ne bih nikada..."

Edmir Škorić

Za pet dana počet će Copa America, a jedan od glavnih favorita je reprezentacija Brazila. No, jučer je svijet uzrmala objava Ronaldinha, koji se "javno odrekao reprezentacije" i poručio da istu neće gledati. Čini se da je to bila velika prevara.

Na Starom kontinentu svi prate mečeve Eura u Njemačkoj, ali dosta uzbudljivo bit će od 21. juna u SAD gdje počinje Copa America. Brazil je nedavno odigrao dva pripremna meča, te je slavio nad Meksikom s 3:2 i remizirao sa Amerikancima (1:1). Ronaldinho je žestoko kritikovao brazilsku reprezentaciju i mnoge ostavio u čudu.

"Neću gledati niti jednu utakmicu Brazila na Copa Americi. Nedostaje im svega: energije, radosti. Ne igraju dobro", rekao je Ronaldinho.

No pokazalo se da su riječi bivšeg fudbalera dio njegove reklamne saradnje s brendom Rexona. "Nikada ne bih odustao od gledanja utakmica Brazila. Nikad", napisao je kasnije Ronaldinho na Instagramu.

"Zapravo, ova izjava je inspirirana komentarima brazilskih navijača koji su se pojavili na internetu. Možete li zamisliti čitanje ovih poruka prije utakmice ? Ja ne. Takvi komentari su demotivirajući. Podrška navijača je vrlo važna za igrače, znam što govorim", rekao je nekadašnji reprezentativac.

Oglasi

"Našoj reprezentaciji sada treba podrška. Što više podrške pokažemo, oni će imati više samopouzdanja na terenu. Pridružio sam se brendu Rexona kako bih podržao radost koja se nastavlja", dodao je bivši igrač PSG-a, Barcelone i Milana.

Prva utakmica Brazila na Copa Americi bit će protiv Kostarike, a duel je na programu 25. juna i to u ranim jutarnjim satima po našem vremenu.

Brazilci nisu oduševljavali proteklo vrijeme, bili su tek peti u kvalifikacijama za SP 2026 sa osam bodova manje od vodeće Argentine, ali sa Viniciusom u napadu i dalje se smatra jednom od najjačih svjetskih reprezentacija.

Brazil je devet puta osvajao kontinentalno takmičenje, no posljednji put još 2019. godine. Ovo takmičenje igra se svake dvije godine, a sada je vrijeme došlo na Sjedinjene Države i to će biti dobra proba pred Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Ove godine će na turniru nastupati 10 selekcija iz Južne Amerike i šest ekipa iz Sjeverne i Centralne Amerike.

U grupi A gledat ćemo Argentinu, Peru, Čile i Kanadu. Grupu B čine selekcije Meksika, Ekvadora, Venecuele i Jamajke. Domaćin SAD je u grupi C zajedno sa reprezentacijama Urugvaja, Paname i Bolivije, dok su u grupi D smješteni Brazil, Kolumbija, Paragvaj i Kostarika.

Dvije prvolasirane ekipe iz svake grupe izborit će plasman u četvrtinu finala ovogodišnje Copa Americe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi