Ušao na Camp Nou, ugledao invalidska kolica i teško bolesnog trenera, pa sve oduševio

Ronaldinho pratio meč Barcelone i Uniteda

Ušao na Camp Nou, ugledao invalidska kolica i teško bolesnog trenera, pa sve oduševio

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć na svom terenu remizirala protiv Manchester United (2:2) u prvom meču šesnaestine finala Evropske lige, a na tribinama je bio i legendarni Ronaldinho koji je dobio ogromne ovacije od navijača i posebno jednim potezom je sve oduševio.

Navijači na Camp Nou mogli su sinoć uživati u spektakularnom okršaju Barcelone i Manchester Uniteda i zaista je samo šteta što su se ovi klubovi sastali već na prvoj stepenici nokaut faze ovog takmičenja.

Camp Nou je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, te su mnoge poznate ličnosti iskoristile priliku da dođu i gledaju ovu utakmicu zbog čega se sigurno nisu pokajali.

Na tribinama je bio i veliki broj bivših igrača oba kluba, a u centru pažnje našao se Ronaldinho koji je dobio velike ovacije kada se pojavio na stadionu kluba u kojem je proveo najbolje dane svoje karijere.

Ronaldinho je pet godina nastupao za Barcu i zlatnim slovima se upisao u historiju tog kluba, te su mnogi upravo zbog Brazilca počeli da navijaju za Blaugranu.

Da ima status legende pokazalo se i sinoć kada je dobio velike ovacije od navijača na Camp Nou, ali jedan potez Ronaldinha posebno je oduševio javnost u Španiji.

Oglasi

Naime, nakon što je ušao na stadion vidio je ispred sebe invalidska kolica, a potom i dobro poznato lice. To je bio nekadašnji Barcin trener Juan Carlos Unzue koji je već nekoliko godina teško bolestan.

Ronaldinho je odmah prišao Unzueu i zagrlio ga, a i on sam se iznenadio kada je vidio Brazilca. Gest Ronaldinha je mnoge oduševio, ali i pokazao da on ima veliko srce i da ne zaboravlja tako lako ljude s kojima je nekada radio.

Unzue se povukao krajem 2019. godine iz fudbala i objavio je da je teško bolestan. Potvrdio je da boluje od amiotrofične lateralne skleroze (ALS) za koju je poznato da nema lijeka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Također, doktori su mu tada saopštili srceparajuće vijesti da su mu ostale još samo četiri godine života, a nažalost njegovo stanje je iz dana u dan sve lošije. Ipak, bez fudbala ne može i koristi svaku priliku da dođe na Camp Nou i gleda utakmice Barcelone.

Unzue je bio prvi pomoćnik Luisa Enriquea u Barceloni, a potpom je vodio ekipe Celte i Girone. I kao fudbaler igrao je za Barcelonu dvije sezone, a inače ponikao je u Osasuni gdje je završio svoju igračku karijeru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti