Tri ikone s loptom, a na golu Oliver Kahn: Bila su dovoljna dva koraka za "čudo neviđeno"

Čuveni gol iz slobodnjaka

Tri ikone s loptom, a na golu Oliver Kahn: Bila su dovoljna dva koraka za "čudo neviđeno"

Admin Čaušević

Mnogi fudbalski nostaligačari su spremni reći da je najbolja fudbalska era viđena  krajem 20. i početkom 21. stoljeća kada je konkurencija na svim pozicijama bila zaista ogromna i osvajači najprestižnijih priznanja poput Zlatne lopte su se mijenjali iz godine u godinu.

Oliver Kahn je danas direktor Bayerna, a tokom igračkih dana slovio je za najboljeg golmana svijeta prepoznatljiv po svojim bravuroznim odbranama.

Kahn je imao itekako uspješnu klupsku karijeru, dok je i sa reprezentacijom Njemačke dogurao do finala Svjetskog prvenstva 2002. godine gdje je izgubio od Brazila predvođenim Ronaldom da Limom.

Legendarni Nijemac je kao golman reprezentacije odigrao nekoliko mečeva protiv Brazila. Pamti se i duel iz 2004. godine igran na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Taj susret je završen 1:1, a istinsku majstoriju izveo je Ronaldinho prelijepim golom iz slobodnog udarca sa same ivice kaznenog prostora.

Pored lopte su stajali Ronaldihno, Roberto Carlos i Juninho. Odlični izvođači prekida i prijetnja za svakog golmana.

Na kraju je šutirao Ronaldinho, koji je napravio dva koraka, prebacio živi zid i loptu plasirao pod samu prečku.

A Kahn? Samo je stigao da trepne i da pogledom isprati loptu kako završava u mreži. Bio je to sigurno jedan od najboljih slobodnjaka ikad viđenih.

To je bila jedna od posljednjih utakmica Kahna kao "jedinice" reprezentacije Elfa pošto je ubrzo među stative stao Jens Lehmann koji je i branio na Mundijalu u Njemačkoj 2006. godine.

S druge strane, Ronaldinho je ostao upamćen kao jedan od najboljih fudbalskih mađioničara ikada. Iako je u penziji već nekoliko godina njegova magija i dalje ne blijedi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi