Lomio ga je više nego Messi: Sergio Ramos izabrao svoju noćnu moru, kaže da mu nije mogao ništa

Najteži rival

Lomio ga je više nego Messi: Sergio Ramos izabrao svoju noćnu moru, kaže da mu nije mogao ništa

A. Čaušević

Ljubiteljima fudbala je itekako poznat duel Lionela Messija i Sergija Ramosa koji su nekada bili simboli Barcelone i Reala, a sada su saigrači u PSG-u.

Ljubiteljima fudbala je itekako poznat duel Lionela Messija i Sergija Ramosa koji su nekada bili simboli Barcelone i Reala, a sada su saigrači u PSG-u.

S obzirom šta su sve prošli dok su igrali čuvene okršaje na Nou Campu ili Bernabeuu vidjeti Ramosa i Messija u istom timu je itekako čudno.

Ipak, kako se radi o vrhunskim fudblerima i velikim profesionalcima sve ratne sjekire su zakopane i ostavljene u prošlosti te među njima nema problema.

U brojnim El Clasicima Messi je mali milion puta uspjevao nadmudriti Ramosa i tjerati ga na prekršaje, međutim postoji fudbaleri koji je legendarnom Špancu zadao mnogo veće probleme.

O njemu je Ramos govorio još prije nekoliko godina. Riječ je o Ronaldinhu Gauchu, čuvenom Brazilcu kojeg španski defanzivac očigledno ne pamti po lijepom.

Oglasi

I dok je igrao za Barcelonu, a zatim i za Milan Ronaldinho bi u svakom meču po nekoliko puta "lomio kičmu" Ramosu.

"Ronaldinho je bio nezaustavljiv kad je bio na svom najboljem nivou, i kao napadač i kao organizator igre", rekao je Španac svojevremeno.

Da je zaista tako potvrđuje i video koji je počeo kružiti društvenim mrežama kada je Ronaldinho u dresu Milana na centru ponizio Ramosa.

Ramos je krenuo na Ronaldinha, ali se Brazilac odlično zagradio, zatim mu probacio loptu kroz noge i ostavio ga da leži na terenu dok je nastavio akciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldinha je sigurno jedan od najboljih u historiji, ali dojam je da je mogao biti ubjedljivo najbolji ikad da je živio profesionalnije kao što je to recimo slučaj sa Messijem ili Cristianom Ronaldom.

Top Komentari

Twista
Za te tri godine, za mene, kao covjeka koji ne gotivim Barcu, bio je najbolji ikada i niko nece nikada ponoviti fudbal koji je on igrao! Tu Barcu si mogao samo na srecu pobjediti…
7 2
Arnel925
Bio je među najboljima od 2003 do 2006. Prije toga je igrao u francuskoj kad je francuska liga bila na dnu. Poslije Barce otišao u Milan i bio izgubljen slučaj. Ali te 3 sezone u Barci su bile magija 03-06. I tad je bio sigurno jedan od najbolji ikad.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije