Očajno su tražili Ronaldinha, našli su ga na parkingu da spava, nekoliko minuta kasnije - spektakl!

Anegdota o legendi

Očajno su tražili Ronaldinha, našli su ga na parkingu da spava, nekoliko minuta kasnije - spektakl!

A. Čaušević

Legendarni Ronaldinho Gaucho je oduvijek bio protagnosti, kako na terenu tako i van terena. 

Svjetlo dana je dočekala i anegodta iz 2016. godine koja možda i najbolje pokazuje kakav fudbalski genije je slavni Braziilac.

Te godine je Indija okupile neke od velikana svjetskog fudbala kao što su Paul Scholes, Ryan Giggs, Míchel Salgado i Hernán Crespo. Oni bi odigrali niz utakmica i tom prilikom promovisali futsal.

Ronaldinho je na utakmici oduševio sve prisutne. Postigao je pet golova, dizao je publiku na noge, sve se činilo normalnim. Ispunio je svoj dio obaveze pokazuju da je genije i zvijezda.

Nekoliko godina kasnije britanski promoter, Sam Matterface, jedan od organizatora turneje otrkrio je šta se dešavalo Ronaldinhu nekoliko sati pred egzbicioni meč.

"Svi su počeli paničiti jer ga niko nije mogao pronaći. Svi su bili u svaličionici osim njega", rekao je Matterface.

Oglasi

Nakon potrage iz očaja neko ga je uspio pronaći na parkingu. Spavao je u automobilu s obućenom opremom, dok su se njegovi saigrači i protivnici zagrijavali.

"Pokucali su mu na prozor i pitali ga može li ući", prisjeća se Matterface. Ono što je uslijedilo je bila čista magija.

"Doslovno je imao kompletnu opremu na sebi, izašao je iz auta, kročio na parket, zabio je pet golova i otišao. Bilo je to nevjerovatno. Jednostavno je bio klasa za sebe."

"Odigrao je samo jedan meč. Platili su mu ogroman novac da odigra određen broj minuta. Njegovi potezi su postali viralni. Čovjek je došao, azbio pet golova i otišao. To je bilo sve."

Tako je Ronaldinho uspio prirediti još jedan show publici koja je na početku bila šokirana i razočarana jer ga nije bilo zagrijavanja, ali kada je susret počeo pokazao je zašto ga mnogi smatraju igračem s najboljom tehnikom u historiji.

Top Komentari

Melo15
Julie Cesar za fudbal. ”Dodjoh,vidjeh,pobjedih”
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti