"Ronaldo u Atletico Madrid? Ne može"

Oglasio se Diego Simeone

"Ronaldo u Atletico Madrid? Ne može"

E. Ganibegović

Od jučer je poznato da će Cristiano Ronaldo i naredne sezone nositi dres Al-Nassra, no danas je svejedno dobio još jednu odbijenicu i to od trenera madridskog Atletica, Diega Simeonea.

Nakon što je odigrao samo pola sezone u Saudijskoj Arabiji, Cristiano Ronaldo se pred ljetni prijelazni rok povezivao s povratkom u Evropu.

Jedna od opcija bila je i Atletico Madrid, ljuti gradski rival Reala u kojem je Portugalac proveo devet godina svoje karijere.

Iako se radi o imenu kakvo je Cristiano Ronaldo, Diego Simeone, trener Jorgandžija, istakao je da za njega ne bi bilo mjesta na Wanda Metropolitano stadionu.

Argentinski stručnjak uvjeren je da Portugalac zbog rivalstva dva kluba ne bi mogao igrati za Atletico, baš kao što ni on ne bi mogao biti trener Reala.

"Da potpišemo s Ronaldom? Ronaldo ne može da igra za Atletico Madrid isto kao što ja nikada ne bih mogao da budem na klupi Real Madrida", rekao je Simeone, prenosi Marca.

Oglasi

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo je povezivan i s minhenskim Bayernom, ali je jasno istakao da će i naredne sezone igrati za Al-Nassr.

"Sretan sam ovdje, želim da nastavim ovdje i nastavit ću ovdje. Po mom mišljenju, ako uspiju u onome što su zacrtali u narednih pet godina, Saudijska Arabiaj će imati jedno od najboljih pet prvenstava svijeta", rekao je Ronaldo.

Podsjetimo, ugovor Cristiana Ronalda i Al-Nassra važi do kraja sljedeće sezone, tj. do juna 2024. godine i očito će ga odraditi do kraja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naredno što Ronalda očekuje jeste reprezentativno okupljanje. Za 17. juni planiran je meč Portugala i Bosne i Hercegovine, a tri dana gostuju Islandu.

Radi se o utakmicama 3. i 4. kola kvalifikacija za EURO, a Ronaldo je upitan za meč protiv Zmajeva zbog povrede koju ima i zbog koje je propustio i posljednji meč svog kluba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi