Ronaldo je bio jedini koji nije pozdravio Rooneyja kada je potpisao za Manchester United

Za to je imao dobar razlog

Ronaldo je bio jedini koji nije pozdravio Rooneyja kada je potpisao za Manchester United

E. Čaušević

Wayne Rooney je na ljeto 2004. godine odlučio napustiti u Everton i stigao je u Manchester United kao veliko pojačanje za 37 miliona eura.

Rooney je tada bio igrač od kojeg se očekivala blistava karijera, a on je to uspio ispuniti. Postao je legenda Manchester Uniteda, te je zaslužio svoje mjesto u historiji ovog slavnog engleskog kluba.

No, kada je stigao u United situacija nije bila baš bajna. Naime, tada je Cristiano Ronaldo bio velika nada Crvenih đavola, ali s Rooneyjem nije imao baš dobar odnos.

Naime, sezonu prije dolaska Rooneyja na Old Trafford ovaj dvojac je imao žestok okršaj. Bilo je to upravona Teatru snova kada su igrali United i Everton, a Rooney je žestokim prekršajem zaustavio Ronalda koji mu je to itekako zamjerio.

Engleski mediji objavili su da je nakon dolaska Rooneyja u United Ronaldo bio jedini igrač koji ga nije pozdravio i poželio mu dobrodošlicu. Portugalac mu je itekako zamjerio prekršaj u utakmici koja je odigrana nekoliko mjeseci prije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, Rooney i Ronaldo su brzo izgladili odnose, te su postali itekako bitan dio Uniteda s kojim su osvojili sve što se može osvojiti. Zbog čega je Ronaldo bio ljut na Rooneyja možete pogledati u videu ispod.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi