Ronaldo: Cijeli svijet gleda Juventus jer je ovo najbolji tim

Staroj dami samo bod protiv Parme

Ronaldo: Cijeli svijet gleda Juventus jer je ovo najbolji tim

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa sinoć nisu uspjeli da pobijede Parmu na svom terenu jer su gosti uspjeli u posljednjim minutama igre da dođu do 3:3.

Juventus je prednost na svojoj strani imao tokom cijele utakmice, ali su na kraju uspjeli prokockati vodstvo od 3:1. Parma se nije predavala do posljednje sekunde i to im se isplatilo kada je Mario Mandžukić napravio veliku grešku, a to je Gervinho iskorstio koji je postavio konačnih 3:3.

Nakon nekoliko loših izdanja Cristiano Ronaldo je sinoć odigrao jako dobar meč i postigao dva gola. Portugalski fudbaler je poslije utakmice izjavio da nema razloga za neku brigu, te da se ovakvi propusti dešavaju svim ekipama.

"Ovo je fudbal, sretan sam zbog golova koje sam dao, ali ne zbog remija. Parma je čekala naše greške i na kraju su to iskoristili što je normalno u fudbalu. Ne treba nikoga kriviti, to je fudbal. Cijeli svijet gleda Juventus jer je to najbolji tim i trebamo biti smireni. Nemamo razloga da se nešto brinemo jer vjerujemo u sebe. Ovo će biti odlična godina za Juventus", rekao je Ronaldo.

Massimiliano Allegri: Samo je napucajte na tribine

Massimiliano Allegri nije imao razloga za zadovoljstvo nakon što je njegova ekipa sinoć remizirala na domaćem terenu sa Parmom. Iako su imali vodstvo do samog kraja susreta, u sudijskoj nadoknadi Parma je uspjela doć do vrlo vrijednog boda.

Imali su igrači Juventusa vodstvo od 3:1, ali je Mandžukić napravio veliku grešku u sudijskoj nadoknadi, koja je omogućila Gervinhou da postigne gol za 3:3.

"Bili smo previše slabi u defanzivi. Napravili smo nekoliko loših poteza jer nam je nedostajalo koncentracije. Moramo biti više fokusirani. To se ne može raditi tako u sudijskoj nadoknadi. Samo smo trebali ispucati loptu", rekao je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je jučer bio bez Chiellinija, Barzaglija i Bonuccija, tako da je i to razlog loše igre u defanzivi.

"Ovo je bila prva utakmica da ova četiri igrača igraju zajedno i nismo pomagali svojim štoperima. Moraju biti svjesni da nije sramota napucati loptu na tribine ukoliko je to jedino rješenje da spasimo gol", završio je Allegri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LOLLOL
Mislite da Ronalda boli kurac za ovu tekmu? Lik je dao dva gola, a ko god gleda Ronalda duze vrijeme zna sta je njemu bitno.
9 2
F_C_Bracelona_
Cijeli svijet gleda Juventusa hahaha opasna neka droga šta koristi
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi