Ronaldo hvalio Fergusona: "Zamislite, imate 18 godina i dođete iz jednog Sportinga u Manchester..."

Portugalac i Škot gostovali u United TV

Ronaldo hvalio Fergusona: "Zamislite, imate 18 godina i dođete iz jednog Sportinga u Manchester..."

Edmir Škorić

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo govorio je o svom bivšem treneru Sir Alexu Fergusonu.

Bivši menadžer Manchester Uniteda je zajedno s Ronaldom gostovao na klupskoj televiziji, te su se prisjetili dana kada su zajedno pisali najznajčajnije stranice Unitedove nove historije.

"Zamislite, imate 18 godina, dolazite iz lisabonskog Sportinga i igrate sa zvijezdama kao što su Giggs, Scholes, Keane, Solskjaer... Bio sam pomalo nervozan, ali mi je Ferguson u tom periodu mnogo pomogao. Sjećam se da me je povremeno zvao u svoju kancelariju i da smo u početku komunicirali preko prevodioca. Nije to bio nikakav problem. Glavna stvar je bila ono što mi je Ferguson govorio, pomagao mi da rastem kao nogometaš i kao osoba. Ferguson je moj nogometni otac", rekao je Portugalac.

U šest godina koliko je proveo u Manchester Unitedu, za koji je igrao do 2009. godine, kada je za tada rekordnih 94 miliona eura prešao u Real Madrid, Cristiano Ronaldo je osvojio, između ostalih, tri naslova u Engleskoj, tri Lige prvaka, ali i prvu od pet Zlatnih lopti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Ferguson je u njihovom zajedničkom gostovanju za United TV kazao kako Ronalda u budućnosti vidi kao uspješnog menadžera, mada je Portugalac kroz smijeh rekao da je to "dosadno" i da je bolje igrati nego sjediti na klupi pored terena.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Ma obojica legende prave
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi