Vrati je nazad i opet zabije: Samo jedan igrač je mogao zabiti iz situacije da lopta "bježi" od gola

Mnogim je najbolji ikad

Vrati je nazad i opet zabije: Samo jedan igrač je mogao zabiti iz situacije da lopta "bježi" od gola

A. Čaušević
Teme:

Svaki vrhunski igrač je imao neki svoj zaštitni znak ili ga još uvijek ima. Iako bi se znalo šta će uraditi u većini slučajeva bi za svoje rivale bio nepremostiva prepreka. 

Vjerovatno ne postoji fudbaler u historiji fudbala koji je bio toliko efikasan u "jedan na jedan" situacijama kao što je to bio čuveni Ronaldo Nazario da Lima, ili kao što njegovi fanovi imaju običaj reći - pravi Ronaldo. 

Ko zna gdje bi Ronaldu bio limit da igra u današnje vrijeme kada je medicina značajno napredovala i kada se teške povrede lijepe i saniraju uspješniji nego kao što je to bio slučaj kada je fudbal igrao čuveni Brazilac.

Ronaldo je u karijeri odigrao blizu 500 utakmica i postigao preko 300 golova. Nema sumnje da bi taj broj bio daleko veći da nije bilo ozbiljnih povreda, pogotovo u njegovim najboljim godinama.

Brazil Legend Ronaldo Nazario Scored 88 Times By Rounding The Keeper

Njegov zaštitni znak je bila tzv. ''bicklica'' koju je najčešće primjenjivao u situacijama kada bi se našao oči u oči sa protivničkim golmanima. Kompilacija njegovig golova kada dribla čuvara je zaista nevjerovatna.

Oglasi

U jednom meču za Brazil praktično iz nemoguće situacije je uspio zabiti. Stajao je metar od stative na gol-liniji, a prema njemu su išli protivnički golman i još jedan defanzivac.

Koliko je bio eksplozivan i snalažljiv najbolje govori scena kod tog gola jer je uspio loptu vratiti unazad i opet zabiti. Taj gol možete pogledati na 0:57 video priloga.

Na internetu su vrlo lako mogu pronaći fotografije koje najbolje prikazuju Ronaldovu karijeru, a to su ožiljci na njegovim koljenjima nastali kao posljedica niza operacija.

Kada je bio na vrhuncu brazilski golgeter je imao niz ozbiljnih problema sa povredama koljena. Sve je počelo kada je imao 22 godine i onda je uslijedio pravi pakao.

Prvu ozbiljnu povredu je zadobio u novembru 1999. godine, da bi nakon toga u aprilu 2000. godine potpuno pokidao ligamente te je uslijedio oporavak dug osam mjeseci.

"Tad sam po prvi put postao otac. Moj sin Ronald mi je dao snagu da prekinem beskrajnu torturu", svojevremeno je kazao Ronaldo.

Njegov oporavak je trajao dvije godine. Zablistao je na Svjetskom prvenstvu 2002. godine kada je osvojio Svjetsko prvenstvo i Zlatnu loptu sa Brazilom.

Nastavio je oduševljavati i u narednim godinama, ali svima je bilo jasno da to nije bio njegov maksimum. Od fudbala se oprostio 2011. godine u dresu Corinthiansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi