Ronaldo Nazario izabrao najboljih osam igrača svih vremena uz jedno veliko iznenađenje

Čudan izbor

Ronaldo Nazario izabrao najboljih osam igrača svih vremena uz jedno veliko iznenađenje

A. Čaušević
Teme:

Legendarni brazilski fudbaler Luis Nazario da Lima Ronaldo iznenadio je izborom najboljih igrača svih vremena prvenstvno izostavljanjem sa liste jedne od najvećih zvijezda u historiji ovog sporta. 

Ronalda su pitali da izabere najbolje igrače svih vremena. Brazilac je nabrojao sedam imena te je dodao sebe. Izostavio je ni manje ni više nego Cristiana Ronalda.

"Mislim da postoji posebna grupa gdje su Diego Maradona, Messi, Cruyff, Beckenbauer, Pele, Van Basten, Ronaldinho...", kazao je Ronaldo te nastavio:

"Tu bih stavio i sebe, ali neka navijači odluče. Ove igrače je nemoguće rangirati po pozicijama jer se ne mogu porediti različite generacije."

I dok se ne može previše raspravljati o odabranim igračima, izostavljanje portgugalskog Ronalda definitivno predstavlja iznenađenje.

Moglo bi se polemisati o tome da na listi nema ni Zinedinea Zidanea, Michela Platinija, Alfreda Di Stefana, Georgea Besta, Ferenca Puškasa i drugih igrača.

Oglasi

Ipak, izostavljanje čovjeka koji je najbolji strijelac u historiji sa 817 golova te osvajača pet Zlatnih lopti definitivno jeste iznenađenje.

Ne želi da Messi osvoji SP

Čuveni Brazilac je otkrio da ne želi da Messi postane prvak svijeta na Mundijalu koji uskoro počinje u Kataru. Razlog je očigledan. Veliko rivalstvo između Argentine i Brazila.

Nekadašnji igrač Reala i Barcelone je kazao da se to može desiti pod jednim uslovom i to da Messi promijeni državljanstvo što je svakako nemoguće.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Navijat ću za Messija ako uzme špansko državljanstvo ili italijansko, svejedno. Radi se o rivalstvu između Brazila i Argentine. Poštujem ga, ali ne bih podnio da Argentina postane prvak svijeta", kazao je Ronaldo te nastavio:

"Naravno da Messi zaslužuje da bude prvak svijeta, ali ne uz moju podršku. Volim ga, ali će razumjeti je možete biti sigurni da i on osjeća isto", kazao je brazilski as.

Top Komentari

Klicko
Jedan jedini R9
1 3
RuthlessDyni
Kompleksi zato što ga C.Ronaldo nadmašio po svemu.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi