Legendarni Ronaldo birao svoj idealni tim i jednim izborom sve ostavio u čudu

Bivši osvajač Zlatne lopte

Legendarni Ronaldo birao svoj idealni tim i jednim izborom sve ostavio u čudu

A. Čaušević
Teme:

Luis Nazario da Lima Ronaldo je za mnoge najbolji napadač svih vremena. Tokom karijere je osvojio sve što vrijedi, izuzev Lige prvaka. Dva puta je dobio i Zlatnu loptu.

Slavni fudbaleri nakon okonačanja karijere obično u jednom trenutku od strane novinara budu zamoljeni da izaberu svojih idealnih 11.

Ronaldo je neko čiji izbor itekako ima težinu. U očima mnogih legendarni Brazilac je najbolji svih vremenapa ne čudi zašto je njegov izbor izazvao dosta pažnje.

Bivši fudbaler Barcelone, Intera i Reala je u idealni tim uvrstio igrače iz različitih era, a interesantno da je u tim stavio samog sebe.

Izgleda da brazilski as i nije preveliki fan Cristiana Ronalda pošto je peterostrukog osvajača Zlatne lopte izostavio iz ekipe.

U ekipi sasvim očekivano ima najviše Brazilaca, ukupno šest. Tu su još dva igrača iz Južne Amerike dok su ostali Evropljani.

Oglasi

Idealnih 11 izgleda ovako: Buffon - Cafu, Beckenbauer, Maldini, Roberto Carlos - Zico, Maradona - Messi, Pele, Ronaldinho, Ronaldo.

Koliko bi ovaj ultraofanzivni tim u praksi bio učinkovit na terenu to je diskutabilno pošto je većini igrača odbrana slabija strana.

Ronaldo je i za selektora izabrao svog sunarodnjaka. U pitanju je Mario Zagallo koji je Svjetsko prvenstvo osvajao i kao igrač i kao trener.

Interesantno da je tokom klupske karijere Ronaldo od uvrštenih igrača svlačionicu dijelio samo sa Carlosom i to nekoliko sezona u dresu Reala. 

Dok je bio na vrhuncu karijere najveće bitke je vodio protiv Maldinija i Buffona poa ne čudi zašto je Italijane stavio u posljednju liniju, odnosno na gol. 

Uvršatavanjem u tim Ronaldo je pokazao i veliko poštovanje prema pokojnim Maradoni i Peleu, dok možda i najveće iznenađenje predstavlja izbor Beckenbauera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi