Perez je Ronalda molio samo jedno, a dobio je odgovor koji je značio nemir: "Da mi je ono žena..."

Anegdota iz igračkih dana

Perez je Ronalda molio samo jedno, a dobio je odgovor koji je značio nemir: "Da mi je ono žena..."

A. Čaušević

Florentino Perez je u Real Madrid uspio dovesti neke od najboljih igrača u historiji. U oba njegova predsjednička mandata članovi Los Blancosa su bili ili su neke od najvećih svjetskih zvijezda. Prvi čojvek Kraljeva je uvijek bio cijenjen i poštovan, ali samo jednog igrača nije mogao umiriti. 

Ronaldo da Lima je dres Reala nosio pet godina. Bila je to prva generacija Galaktikosa kada su između ostalih za Real još igrali Roberto Carlos, Luis Figo, Zinedine Zidane, David Beckham, Raul te još neki igrači koji su imali statu velikih zvijezda.

Brazilski napadač je poznat po tome da je volio lude provode i vrlo je često jutra dočekivao po noćnim klubovima. Društvo bi mu obično pravio Roberto Carlos ili drugi brazilski igrači.

Kada je saznao šta radi i kakav život živi Perez je obavio razgovor sa Ronaldom i za njega je imao jednu molbu. Tražio je da se smiri i na neki način ugleda na Luisa Figa. 

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cl3hnj1Nvch/?hl=en[/instagram]

Uslijedio je odgovor kojem se Perez sigurno nije nadao. "Da imam ženu kao Figo uvijek bih bio kod kuće", kazao je tada Brazilac.

Oglasi

Figo je se friško bio oženio sa Helene Svendin, švedskom manekenom koja je tada slovila za jednu od najbojlih žena svijeta. 

Naravno, Ronaldo se nije smirio i nastavio je da živi svoj život, a Figu uopšte nije bilo prijatno što mu se saigrač na neki način zaljubio u ženu.

Dugo godina nakon te scene o svemu je progovorio i portugalski as koji je kazao kako opršata Brazilcu jer je znao da se šali.

Već sam znao za to jer mi je to rekao u svlačionici, ali opraštam Roniju jer se uvije šali."

"Ono što ne zna je to da sam ja izlazio izkuće kada bi moja žena zaspala."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Figo i Helen su duže od dvije decenije u braku. Zajedno imaju tri kćerke i to Danielu (1999.), Martinu (2002.) i Stellu (2004.)

Ronaldo je imao mnogo više partnerica nego što je to slučaj sa Figom, ali se i on smirio pa je već nekoliko godina u vezi sa Celinom Locks.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi