Ronaldo o ludoj frizuri 20 godina kasnije: "Bio je to taktički plan, uspjelo je!"

Izvinio se mama širom svijeta

Ronaldo o ludoj frizuri 20 godina kasnije: "Bio je to taktički plan, uspjelo je!"

E. Škorić
Teme:

Jedna od stvari koje su obilježilo Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Koreji definitivno je i kultna frizura slavnog Brazilca.

Ronaldo je bio zvijezda turnira u Japanu i Južnoj Koreji, postigavši osam golova za Brazil koji je po peti put postao svjetski prvak.

Mnogima prva stvar koja padne na pamet pri sjećanju na turnir je Ronaldova bizarna frizura. Bivši napadač Barcelone, Intera i Real Madrida imao je obrijanu glavu, ostavivši samo šiške i jedan dio kose naprijed.

Naravno, djeca – i odrasli – diljem svijeta pokušali su kopirati neobičan izgled Brazilca nakon što je osvojio Zlatnu kopačku.

20 godina kasnije je Ronaldo u jednoj emisiji uputio izvinjenje svim mamama širom svijeta.

"Moja mama i milioni mama širom svijeta me mrze i danas dan", rekao je kroz smijeh Ronaldo, dodavši: "Upoznao sam neke ljude čiji je sin imao istu frizuru. Izvinjavam se. Jako mi je žao zbog toga!".

Ronaldova frizura navodno je inspirirana likom po imenu Cascao iz brazilske crtane serije Turma da Monica.

No Ronaldo je otkrio da je njegova odluka da se ošiša zapravo bila taktički plan. "Odlučio sam se ošišati i ostaviti tu sitnicu. Dođem na trening i svi su me vidjeli takvog. Svi su pričali o kosi i zaboravili su na moju povredu. Mogao sam ostati smireniji i opušteniji i fokusiran na trening", kazao je legendarni Brazilac.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nisam ponosan na samu kosu jer je bila prilično čudna. Ali bio je to dobar način da promijenim temu", dodao je.

Ronaldova frizura zaista je jedna od stvari po kojoj će ga pamtiti, kao i Svjetsko prvenstvo i sve ono što je ovaj majstor radio u to vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije