Najvrijednija, ali i najtužnija koljena u historiji fudbala

Zauvijek su obilježena

Najvrijednija, ali i najtužnija koljena u historiji fudbala

A. Čaušević
Teme:

Neki fudbaleri ostave neizbrisiv trag te se o njima priča bez obzira što su dugo godina u penziji. 

Aktuelnu fudbalsku eru sigurno su obilježili Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, međutim polako, ali sigurno na scenu dolaze mlađi naraštaji poput Kyliana Mbappea i Erlinga Haalanda spremni da preuzmu primat.

Prije Messija i Ronalda fudbal je imao nekoliko vladara koji su se smijenjivali iz godine u godinu. Između njih izdvojio se čovjek sa vrlo vjerovatno navrijednijim, ali i najtužnijim koljenima u svijetu fudbala.

Da igra danas u vrijeme kada se na transfere troši ogroman novac prema nekim prognozama koštao bi 300 miliona što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Riječ je o Luisu Nazariju Da Limi Ronaldu, čuvenom Brazilcu kojeg protivničke odbrane nisu mogle zaustaviti, ali zato jesu brojne povrede.

Oglasi

Internetom je počela kružiti fotografija Ronaldovih koljena. Vidljiv je ogroman ožiljak dužine 10-ak centimetara što dovoljno govori kroz šta je prošao za mnoge najbolji fudbaler u historiji.

Kada je bio na vrhuncu Ronaldo je imao niz ozbiljnih problema sa povredama koljena. Sve je počelo kada je imao 22 godine i onda je uslijedio pravi pakao.

Prvu ozbiljnu povredu je zadobio u novembru 1999. godine, da bi nakon toga u aprilu 2000. godine potpuno pokidao ligamente te je uslijedio oporavak dug osam mjeseci.

"Tad sam po prvi put postao otac. Moj sin Ronald mi je dao snagu da prekinem beskrajnu torturu", svojevremeno je kazao Ronaldo.

Njegov oporavak je trajao dvije godine. Zablistao je na Svjetskom prvenstvu 2002. godine kada je osvojio Svjetsko prvenstvo i Zlatnu loptu sa Brazilom.

Legends of Football: Ronaldo Luís Nazário De Lima,

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prepoznatljiv po svojoj eksplozivnošću i magičnim driblinzima Ronaldo je bio noćna mora za sve odbrane svijeta. U karijeri je osvojio sve osim jednog - Ligu prvaka.

Iako nije trajao toliko dugo kao Messi i Cristiano Ronaldo, R9 je i dalje u očima brojnih ljubitelja bubamare najveći koji je ikad igrao fudbalsku igru.

Top Komentari

barcaforever
Jedan jedini i pravi Ronaldo!!! Samo da ga povrede nisu uništile ostvario bi bolju karijeru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi