Nostalgičari obožavaju ovaj video: Bio je to početak i kraj jednog od najvećih

Dan kada je Ronaldo potpisao za Inter

Nostalgičari obožavaju ovaj video: Bio je to početak i kraj jednog od najvećih

Edmir Škorić

Na današnji dan 1997. godine brazilski napadač Ronaldo potpisao je za Inter.

Svojevremeno je Ronaldo bio najbolji na svijetu i mnogi smatraju da nije bilo većeg talenta, ali kasnije su povrede učinile svoje, a problemi s koljenom zaustavili bogatu karijeru.

Ronaldo se još kao tinejdžer pojavio u PSV-u gdje je oduševio svojim igrama, a to je iskoristila Barcelona koja ga je na ljeto 1996. godine dovela za 15 milliona eura.

Nevjerovatni Brazilac je u sezoni koju je odigrao za Barcelonu na 49 utakmica postigao čak 47 golova, te je pokazao o kakvom igraču se radi. Brazilac je oduševio cijeli svijet svojim igrama, a mnogi su predviđali da će Barcelona dominirati Evropom.

A onda nakon samo jedne sezone Ronaldo odlazi u Inter u šokantnom transferu vrijednom 28 miliona eura. To danas ne izgleda kao neka velika cifra, ali u tom momentu je bila rekordna i do tada je bilo nezamislivo da će jedan klub dati skoro 30 miliona eura za jednog igrača.

"U Barceloni me tada nisu dovoljno cijenili. Nakon odlične sezone nudili su mi novi ugovor koji je bio zaista nedovoljan. Stigla je ponuda Intera i odlučio sam je prihvatiti. Tamo su pokazali koliko me cijene jer su mi dali sve što sam htio", rekao je Ronaldo više od dvije decenije od transfera u Inter.

Oglasi

On je u dresu Intera odigrao 98 utakmica i dao je 59 golova, ali povrede su ga spriječile da ispiše historiju. Nakon sjajnih igara na Mundijalu 2002. godine prešao je u Real Madrid.

Neke majstorije u dresu Intera i danas kruže internetom, a ovaj klub je još jednom podsjetimo na veliki dan - na dan kada je veliki nogometni majstor potpisao ugovor. 

"Bio je to dan kada sam postao navijač Intera", najupečatljiviji je komentar ispod Interove objave.

Ronaldo je nakon Intera još igrao za Milan i Corinthians u kojem je 2011. godine okončao karijeru. S Interom je osvojio Kup UEFA u prvoj sezoni, ali je ostao bez Scudetta koji se toliko očekivao nakon što je potpisao jedan od najboljih napadača na svijetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, činjenica da je s dolaskom u Inter Ronaldova forma počela da pada, kasnije su krenule povrede i više nikada nije bio onaj stari. Na veliku žalost svih onih koji su voljeli nogomet.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pajo_zdjelar
Još da je euro bio platežno sredsvo u europi članak bi bio TOP.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi