Ronaldo izjednačio rekord Casillasa

Ronaldo izjednačio rekord Casillasa

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo upisao je 177. nastup u Ligi prvaka.

Portugalac je zaigrao protiv Young Boysa i tako došao do istog broja utakmica u ovom takmičenju kao njegov nekadašnji saigrač iz Real Madrida Iker Casillas.

S obzirom da će Ronaldo još da traje, rekord će svakako srušiti već u narednom kolu Lige prvaka, a pitanje je do kojeg broja će otići.

Iza njega i Casillasa na vječnoj listi sa najviše odigranih mečeva u Ligi prvaka nalaze se Xavi sa 151 i Lionel Messi sa 149.

I Argentinac će imati dobru priliku da najprije nadmaši Xavija, a vidjet ćemo može li i Casillasa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na petom mjestu je legendarni Raul sa 142 meča, Ryan Giggs je stao na 141, Andres Iniesta ima isti broj utakmica, a u prvih 10 su još Karim Benzema sa 130, Sergio Ramos sa 129 te Clarence Seedorf sa 125 nastupa.

Što se tiče strijelaca Ronaldo je vodeći sa 135 golova, Lionel Messi ima 120, a Lewandowski je na 73 gola. Inače, Ronaldo je i danas postigao pogodak za vodstvo svog tima protiv Young Boysa, ali su Švicarci s igračem više kasnije došli do 1:1.

Top Komentari

miki30
Jak ovaj MU.
2 3
Eno30
Sta ovaj OGS napravi od utakmice sa takvim jakim sastavom niste uvaljali 3 komada sramota i pored igraca manje opet ste jaci po igracima i trebate tuci ti vadis sve ofanzivne igrace ubacuje defanzivne branis se protiv ekipe koja vas trenutno ubi u svim segmentima igra. Ova druga tekma 4 penala svirana pa koje su ovo mucke i namjestaljke ovo je bas smjesno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi