Ronaldo je davno preboljen u Realu, potvrđuju to i Modrićeve riječe

Real postao prvak Španije

Ronaldo je davno preboljen u Realu, potvrđuju to i Modrićeve riječe

A. Čaušević

Real Madrid je poslije tri godine čekanja postao prvak Španije nakon što je kolo prije kraja osvojio La Ligu. 

Prva je to titula prvaka za Real otkako je klub napustio Cristiano Ronaldo koji je na ljeto 2018. godine prešao u Juventus.

Tim transferom dalo se nagovijestiti da Kraljevi više neće biti isti tim, međutim izjava Luke Modrića govori suprotno.

U razgovoru za Sportske novosti hrvatski fudbaler je kazao kako su on i saigrači bili itekako svjesni svojih kvaliteta te da mogu nastaviti osvajati trofeje iz bez Ronalda u timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

2Suvišno je raspravljati koliko je Ronaldo bio važan za Real, ali moram reći da nas nije opterećivalo to što ga nema u smislu da nećemo moći gajiti iste ambicije. Mi smo bili uvjerenja da ćemo nastaviti osvajanjem trofeja i bez njega jer, bez obzira na snagu pojedinca, momčad je uvijek iznad svih i najjača snaga", kazao je Modrić.

U međuvremenu, Ronaldo nastavlja da briljira u Italiji. U ponedjeljak je postigao 30. ligaški gol u sezoni i na pravom putu je da postane prvi fudbaler koji je postao najbolji strijelac u Engleskoj, Španiji i Italiji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DamirS
Uvijek sam tvrdio da je Zidane taj koji napravio od Reala to što jesu a ne Ronaldo.
4 3
dinass
Hahaha kad je otiso Ronaldo svi su rekli gotovo je sa Realom a farcelonci su predvidjali sredinu tabele Realu a ne znaju da je to institucija kroz koju je proslo na stotine takvih igraca
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi