Ronaldo je već jednom prošao ljekarske preglede u Juventusu, ali zašto tada nije potpisao?

Portugalac sada, čini se, oblači dres Stare dame

Ronaldo je već jednom prošao ljekarske preglede u Juventusu, ali zašto tada nije potpisao?

Cristiano Ronaldo će sudeći po brojnim glasinama napustiti redove Real Madrida i ovog ljeta preći u Juventus.

Iako su ovakve vijesti djelovale pomalo nevjerovatno u prvi mah, ne prestaju pristizati potvrde dogovora Ronalda i Stare dame od mnogobrojnih svjetskih medija.

Ono što je zanimljivo jeste da je Cristiano Ronaldo već jednom u svojoj karijeri bio na pragu potpisa za Juventus, pa je čak i prošao ljekarske preglede u ovom klubu. Ipak, do realizacije tog transfera nikada nije došlo.

Ronalo je u Juventus trebao stići još kao tinejdžer, a on je 2002. godine i doputovao u Torino sa svojom majkom na ljekarske preglede.

Gianni Di Marzio, tadašnji skaut Stare dame, je 2002. godine dobio zadatak da sastavi izvještaj od 18-godišnjem Ronaldu, a nakon što je gledao nekoliko njegovih utakmica u dresu lisabonskog Sportinga stekao je odličan utisak.

Juventus je tada bio zagrijan za mladog Ronalda, pa se krenulo u realizaciju njegovog transfera. Ubrzo je Ronaldo stigao u Torino i obavio preglede, ali do transfera nikada nije došlo.

"Napravio sam izvještaj o Cristianu i otišao ga gledati u dresu Sportinga protiv Belenensesa. Razgovarao sam sa njim i njegovom majkom i već narednog dana su oni bili u Torinu, gdje je i obavio preglede. Ipak, na kraju nije bilo ništa od toga", izjavio je Di Marzio za La Republicu.

Tada je, navodno, Cristianov transfer propao zbog čileanca Marcela Salasa, pa je nedugo nakon posjete Torinu Ronaldo završio u Manchester Unitedu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dio dogovora je bio da Marcelo Salas ode u suprotnom smjeru, u Sporting. Ali on je to odbio i transfer je propao", poručio je De Marzio.

Ko zna šta kakva bi historija fudbala bila da je Ronaldo umjesto u United prešao u Juve još kao tinejdžer. Ipak, danas je jedno jasno - Juventus je na pragu dovođenja jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije