Ronaldo: Kao na krompirištu, kako misle da tu igraju ekipe poput naše?!

Portugalac nezadovoljan terenom

Ronaldo: Kao na krompirištu, kako misle da tu igraju ekipe poput naše?!

Reprezentacija Portugala ništa nije prepustila slučaju, pa je kvalifikacije za EP okončala pobjedom nad Luksemburgom.

Portugal je slavio rezultatom 0:2 na stadionu Josy Barthel u Luksemburgu. Poveli su gosti preko Brune Fernandesa u 39. minuti utakmice, da bi konačnih 0:2 postavio Cristiano Ronaldo u 86.

As Juventusa je tako došao do 99. gola u dresu državne reprezentacije, ali je naišao na dosta kritika jer je "ukrao" prvijenac Dioga Jote za Portugal.

Ipak, nije mario Ronaldo puno za to, a imao je i on dosta kritika nakon utakmice - na teren na kojem je ona odigrana.

"Teško je igrati na ovakvom terenu, bilo je kao na polju krompira", izjavio je Ronaldo nakon meča, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne znam kako misle da ekipe našeg kvaliteta igraju na takvom terenu. Nije bila spektakularna utakmica, ali odradili smo posao. Jedva čekam peto učešće na Evropskim prvenstvima".

Podsjetimo, Portugal je u Grupi B završio na drugom mjestu, iza Ukrajine i ispred Srbije, te je tako izborio učešće na Evropskom prvenstvu koje će se igrati naredne godine.

Top Komentari

Leo
Ko vas *ebe?
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi