"Ronaldo mi je uzor, a Barcelona klub iz snova"

Sin legendarnog Patricka Kluiverta

"Ronaldo mi je uzor, a Barcelona klub iz snova"

E. Čaušević, foto: EPA

Justin Kluivert, sin legendarnog Patricka Kluiverta, oduševio je fudbalski svijet svojim partijama u dresu Ajaxa i veoma brzo bi ga mogli vidjeti u nekom od evropskih velikana.

Ovaj 18-godišnji napadač pokazao je u dosadašnjem dijelu sezone da će biti pravi nasljednik svog oca koji je ostavio dubok trag u holandskom i evropskom fufbalu. Za Kluiverta se već otimaju neki klubovi, a on ne krije da mu je san jednog dana zaigrati za Barcelonu gdje je nekada igrao njegov otac.

Kluivert je poručio da mu je Barcelona san, ali da ne bi imao ništa protiv da završi u nekom drugom evropskom velikanu. Također, priznao je da mu je uzor Cristiano Ronaldo, te da pokušava što bolje "snimiti" njegove poteze.

"Imam jasan cilj i on je da zaigram za neku od šest najboljih ekipa na svijetu. Moja želja je Barcelona i bio bih najsretniji da igram tamo. Što se tiče uzora to je Cristiano Ronaldo jer je on primjer sjajnog igrača. Ipak, Barcelona je klub mojih snova", poručio je Kluivert.

Top Komentari

bsk
isti caca
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije