"Moraš da se nosiš sa toliko zavisti i zla"

Čuveni Brazilac pružio podršku Neymaru

"Moraš da se nosiš sa toliko zavisti i zla"

Samir Mlaćo
Zbog povrede u meču sa Srbijom, sjajni Brazilac Neymar propustit će naredna dva meča grupne faze na Svjetskom prvenstvu.

Svakako da će to biti veliki udarac za Brazil, no jasno je da Brazilci lakše dišu nakon pobjede na otvaranju grupne faze i sve imaju u svojim rukama.

Mnogi su Neymaru poželjeli što brži oporavak, a bilo je i onih koji su ga kritikovali da mnogo simulira.

Veliki Ronaldo Luis Nazario de Lima poslao je pismo podrške članu PSG-a. Bila je to emotivna poruka koja će sigurno značiti Neymaru.

Comparing Neymar's Brazil record to Ronaldo's after landmark ...

"Siguran sam da ti se većina Brazilaca, poput mene, divi i da te voli. Tvoj talenat te je, inače, odveo toliko daleko, tako visoko, da te ljubavi i divljenja ima u svakom kutku planete. I iz tog razloga, zbog toga što si stigao tamo gdje jesi, zbog uspjeha koji si postigao, mora da se nosiš sa toliko zavisti i zla."

Oglasi

"Na nivou proslavljanja povrede zvezde poput tebe, sa pričom poput tvoje. Dokle smo to stigli? Kakav je ovo svijet? Kakvu poruku prenosimo mladima? Uvijek će biti ljudi koji navijaju protiv toga, ali je tužno vidjeti društvo na putu banalizovanja netolerancije, normalizacije govora mržnje."

"Upravo protiv ovog verbalnog nasilja sa razornom snagom danas pišem: vrati se jači! Pametniji! Gladan golova! Dobro koje činiš na terenu i van njega mnogo je veće od zavisti prema tebi."

"Ne zaboravi ni na trenutak putovanje koje te je učinilo svetskim fudbalskim idolom. Brazil te voli! Pravim navijačima potrebni su tvoji golovi, driblinzi, smjelost i radost! Ne veličajte kukavice i zavidnike. Proslavite ljubav koja dolazi iz većine vaše zemlje. Vratićeš se i neka se sva mržnja pretvori u gorivo", napisao je Ronaldo.

Nakon povrede Neymar se brzo oglasio.

"Ponos i ljubav koju osjećam zbog nošenja ovog dresa nema objašnjenja. Kad bi mi Bog dao priliku da biram zemlju da se rodim bio bi Brazil.

Ništa u mom životu nije bilo dato ili lako uvijek sam morao juriti za svojim snovima i svojim ciljevima. Nikad nikome ne želim zlo, već pomažem onima koji su u potrebi.

Današnji dan je postao jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri i opet na Svjetskom prvenstvu. Imam povredu, da, dosadno je, boljet će, ali siguran sam da ću imati priliku vratiti se jer ću dati sve od sebe da pomognem svojoj zemlji, svojim saigračima i sebi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dugo vremena da čekam da protivnik ovako obori? Nikada! Vjerujem u svemogućeg Boga i moja vjera je beskrajna", napisao je Neymar.

Neymara neće biti u utakmicama protiv Švicarske i Kameruna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi