Oglasio se ogorčeni Neymar: "Toliko čekam da me protivnik ovako obori? Nikada!"
Neymar se sinoć povrijedio i čeka ga kraća pauza u Kataru.

Povrijedio se protiv Srbije

Oglasio se ogorčeni Neymar: "Toliko čekam da me protivnik ovako obori? Nikada!"

E. Ganibegović

Neymar je sinoć u duelu Brazila i Srbije doživio povredu zbog koje će propustiti najmanje ostatak grupne faze, a sada se oglasio na Facebooku i poslao jasnu poruku svim Brazilcima, ali i cijelom svijetu.

Brazil je sinoć u prvom kolu savladao Srbiju s 2:0 golovima Richarlisona, no ono što može da brine Brazilce jeste povreda Neymara.

Reprezentativci Srbije su doslovno isprebijali Neymara i nad njim napravili devet prekršaja, što je rekord prvog kola Mundijala u Kataru.

Ranije je morao završiti utakmicu, a gležanj mu je bio otečen i najblaže rečeno užasno izgledao.

Nakon svega odlučio je da se oglasi emotivnim statusom na Facebooku i pošalje snažnu poruku Brazilcima.

Oglasi

"Ponos i ljubav koju osjećam zbog nošenja ovog dresa nema objašnjenja. Kad bi mi Bog dao priliku da biram zemlju da se rodim bio bi Brazil.

Ništa u mom životu nije bilo dato ili lako uvijek sam morao juriti za svojim snovima i svojim ciljevima. Nikad nikome ne želim zlo, već pomažem onima koji su u potrebi.

Današnji dan je postao jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri i opet na Svjetskom prvenstvu. Imam povredu, da, dosadno je, boljet će, ali siguran sam da ću imati priliku vratiti se jer ću dati sve od sebe da pomognem svojoj zemlji, svojim saigračima i sebi.

Dugo vremena da čekam da protivnik ovako obori? Nikada! Vjerujem u svemogućeg Boga i moja vjera je beskrajna", napisao je Neymar.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

O orgulho e o amor que sinto de vestir a camisa não tem explicação. Se Deus me desse a oportunidade de escolher um país...

Posted by Neymar Jr. on Friday, November 25, 2022

Dakle, Neymar će sigurno propustiti utakmice protiv Kameruna i Švicarske, a na teren bi se mogao vratiti u osmini finala ako se Brazil tamo plasira, a na dobrom je putu nakon sinoćnje pobjede protiv Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi