Ronaldo ne igra protiv Seville

Odmor za Portugalca

Ronaldo ne igra protiv Seville

Edmir Škorić

Real Madrid će sutra navečer gostovati Sevilli u revanš meču osmine finala Kupa Kralja.

Bit će to prilika da Zinedine Zidene pojedine igrače odmori, obzirom da njegov tim ima 3:0 prednost iz prve utakmice, koja je prošle sedmice igrana na Santiago Bernabeu.

Zidane smatra da je posao završen i da neće biti potrebe da se pojedinci izlažu dodatnim naporima, pa će pošteđen biti i Cristiano Ronaldo, koji je bio u Zurichu na dodjeli nagrada, gdje mu je FIFA u ponedjeljak dodijelila Zlatnu loptu.

Revanš će propustiti i Luka Modrić, James Rodriguez, Pepe, Isco, Bale... U svakom slučaju, valjda Zidaneu tolike promjene neće donijeti nepredviđene probleme na Sanchez Pizjuanu u četvrtak navečer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Portugalski reprezentativac je ove sezone u La Ligi odigrao 12 mečeva i postigao je 11 golova uz dvije asistencije, a ukupno je u 20 nastupa postigao 17 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi