Lionel Messi prvih pet minuta utakmice samo šeta po terenu, a to je i sinoć demonstrirao

Tačno zna šta radi

Lionel Messi prvih pet minuta utakmice samo šeta po terenu, a to je i sinoć demonstrirao

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su slavili sa 3:0 protiv Liverpoola u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Katalonski klub je slavio ubjedljivije nego što se to očekivalo i to najviše zahvaljujući Lionelu Messiju koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu u dresu Barcelone.

Messi je postigao dva gola u finišu utakmice i Barceloni donio sjajan rezultat pred revanšu na Anfieldu. No, ono što su španski mediji vidjeli jeste da je Messi u prvih pet minuta ponovo samo šetao po terenu i nije tražio loptu.

Nedavno je Mundo Deportivo otkrio da to Messi radi u skoro svakoj utakmici, a isto je demonstrirao i sinoć. Argentinac ne želi loptu u svom posjetu na početku utakmice, te se samo šeta između obrane protivnika.

Ernesto Valverde je nedavno otkrio da on to radi kako bi što bolje vodio kako se kreće odbrana protivnika, te na taj način "skenira" sve pozicije iz kojih bi mogao iskoristiti njihove greške.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Shvatio sam kad sam tek došao da u prvih nekoliko minuta Messi uopšte nema kontakt s loptom i ne nudi se saigračima. Naravno, ne dešava se to uvijek jer ponekad lopta jednostavno dođe do njega, ali u većini mečeva je tako. Fascinantno mi je da on te minute samo hoda oko defanzivaca protivničkog tima i snima kako su postavljeni i traži im slabosti. On iskoristi najmanju grešku jer dobro zna kako rivali stoje na terenu i koje su im slabosti. To je meni baš nevjerovatno", rekao je Valverde prije nekoliko mjeseci.

Upravo to Messi je uradio sinoć protiv Liverpoola, a kontakt s loptom imao je tek onda kada njegovi saigrači jednostavno niisu imali kome drugom da dodaju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi