UEFA objavila da biraju najboljeg igrača prvih mečeva polufinala, a onda se oglasila Barcelona

Znaju kome ide nagrada

UEFA objavila da biraju najboljeg igrača prvih mečeva polufinala, a onda se oglasila Barcelona

Endin Čaušević

U utorak i srijedu odigrane su prve polufinalne utakmice Lige prvaka nakon kojih više razloga za slavlje imaju igrači Barcelone i Ajaxa.

Ajax je u utorak navečer kao gost pobijedio Tottenham sa 1:0 i tako ostvario odličan rezultat pred revanš koji se naredne sedmice igra u Amsterdamu.

S druge strane Barcelona je u spektakularnoj utakmici savladala Liverpool sa 3:0 i otvorila vrata finala Lige prvaka. Sjajan meč odigrao je Lionel Messi koji je s dva gola srušio Redse na Camp Nou.

Što se tiče Ajaxa junak njihove pobjede bio je Donny van de Beek koji je dao jedini gol, ali sjajan meč odigrao je i Frenkie de Jong. UEFA je danas objavila anketu, odnosno glasanje za najboljeg igrača ovih polufinalnih mečeva.

Na listi su De Jong i Van de Beek, ali i Lionel Messi. Nakon ove UEFA-ine objave oglasila se i Barcelona, a u katalonskom klubu očito vjeruju da nema potrebe za glasanjem jer je jasno da je Messi obilježio prve mečeve ove faze.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ma dajte Liga prvaka! Jeste li ozbiljni", poručili su iz Barcelone na Twitteru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti