Ronaldo nikad nije bio lošiji
Foto: EPA

Očajna statistika najboljeg fudbalera svijeta

Ronaldo nikad nije bio lošiji

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo dvije godine zaredom osvaja trofej za najboljeg fudbalera svijeta.

Međutim, kako je krenuo u novu sezonu, Cristiano neće biti ni blizu odbrane titule najboljeg, jer bez ikakve dileme Portugalac igra najlošiju sezonu u karijeri.

Muči se Ronaldo od samog početka. Danas je u porazu od Villarreala (0:1) imao nekoliko promašaja, koje je ranije bez ikakvih problema slao u mrežu.

Nakon duela sa Žutom podmornicom, Ronaldo je zaista očajnu statistiku. Šutirao je čak 105 prema golu protivnika u ovoj sezoni La Lige, a postigao je samo četiri gola.

Ovo je svakako izuzetno loša statistika najboljeg fudbalera svijeta kojem je duel protiv Villarreala bio 500. u ligaškim utakmicama od kojih je samo 68 izgubio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo, Real je nakon devet godina izgubio dvije uzastopne utakmice na domaćem terenu i sada su daleko od odbrane naslova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi