Ronaldo: Nismo favoriti, ali smo šampioni
Cristiano Ronaldo je sinoć sa tri gola donio Portugalu remi protiv Španije. Postao je tako i najstariji fudbaler koji je upisao hat-trick na jednom Mundijalu.

Sjajni Portugalac nakon sinoćnjeg remija sa Španijom

Ronaldo: Nismo favoriti, ali smo šampioni

Cristiano Ronaldo je sinoć pružio sjajnu partiju u prvom nastupu svog Portugala na Mundijalu u Rusiji. Portugal je remizirao sa Španijom rezultatom 3:3, a Ronaldo je postigao sva tri gola svoje selekcije.

Prvi gol je postigao sa bijele tačke, drugi uz pomoć De Gee, al treći je bio prava majstorija. Naime, Ronaldo je u samom finišu spektakularno pogodio iz slobodnjaka za konačni rezultat utakmice.

"Ovo je proizvod godina rada. Ljudi su uvijek vjerovali u mene i ja uvijek dajem sve od sebe za državni dres... Pokušali smo pobijediti, ali remi je pravedan ishod, Španci su ipak kontrolisali loptu", istakao je Ronaldo nakon susreta, pa nastavio:

"Ekipa je davala sve od sebe do samog kraja, igrali smo protiv jednog od favorita. Sretan sam što sam postigao gol na četvrtom Mundijalu u nizu i što sam oborio još jedan rekord, ali to nije važno, važno je da smo izborili remi protiv jednog od favorita za trofej... Sretan sam zbog konačnog rezultata, sada moraom pobijediti preostala dva meča grupne faze, kao i Španija. Sada mislim samo na utakmicu sa Marokom."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Moramo ići utakmicu po utakmicu. Španija zna kakav tim ima, to je ekipa koja igra jako dobar fudbal. Ipak, mi nismo favoriti, ali smo evropski šampioni i moramo biti među kandidatima za prvo mjesto", poručio je sjajni Ronaldo koji je sinoć postao prvi igrač koji je postizao golove na osam uzastopnih velikih takmičenja i najstariji igrač koji je upisao hat-trick na Mundijalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti