Ronaldo: Nogomet su u Brazilu prerano vraća

Mišljenje legende

Ronaldo: Nogomet su u Brazilu prerano vraća

Teme:

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo (43) smatra kako se povratak brazilskog nogometa nakon tromjesečne pauze zbog pandemije koronavirusa događa prerano.


"Protiv sam povratka brazilskog nogometa s obzirom na situaciju u kojoj se zemlja trenutno nalazi", rekao je na Ronaldo.

"Brazil slijedi primjere drugih zemalja u Europi, ali ne uzima pandemiju u obzir," dodao je legendarni napadač. Lokalna liga u državi Rio de Janeiro, poznata kao Carioca prvenstvo, postala je prva državna liga u Brazilu koja se ponovno pokrenula u četvrtak. Međutim, najbolji klubovi Fluminense i Botafogo napali su odluku o povratku kao preuranjenu, a Ronaldo se složio.

"Brazil je na vrhuncu epidemije i pogreška je razmišljanje o povratku nogometa," kazao je "Il fenomeno". Španjolska, gdje Ronaldo posjeduje Real Valladolid, ponovno je pokrenula državno prvenstvo prošli tjedan, ali je bivši napadač Barcelone i Real Madrida istaknuo kako je to učinjeno tek nakon izravnavanja krivulje.

"Prvenstvo se ovdje pokrenulo tek kad smo imali potpunu sigurnost u gradovima i zajednicama i kada je broj zaraženih pao", rekao je. Brazil je do sada zabilježio najviše smrtnih slučajeva od COVID-19 od bilo koje druge nacije, osim Sjedinjenih Država, više od 46.000 preminulih uz skoro milijun zaraženih.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi