"Skoro sam se upišao kada sam ugledao Ronalda"

Andy Cole se prisjetio 1999. godine

"Skoro sam se upišao kada sam ugledao Ronalda"

E. Škorić

Andy Cole je bio veliki napadač, ali priznaje i sam da je bilo posebno uzbuđenje gledati "pravog" Ronalda.

Cole je legenda Manchester Uniteda sa 121 golom, a za ovaj tim je igrao od 1995. do 2001. godine. Osvojio je devet velikih trofeja, a sada je ispričao anegdotu iz 1999. godine kada je United igrao četvrtfinale Lige prvaka protiv Intera.

"Neću vam lagati, skoro sam se upišao. Govorimo o liku kojeg sam godinama gledao, o velikoj igračini. Stojim u tunelu pored njega na San Siru i mislim si: 'Ovo je bolesno. Ja sam na razini s ovakvim likovima. Ja sam na toj razini'", rekao je Cole u podcastu Beautiful Game.

I izjava Colea najbolje govori o tome kakav je majstor bio Brazilac, ali suvišno je više i trošiti riječi na to.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldo je igrao u Interu, Barceloni, Real Madridu i Milanu i da nije bilo i nesretne povrede koljena, ko zna koliko bi još napravio.

Top Komentari

Salihović23
Inter i Milan - rivali, Barsa i Real rivali... I opet svi vole "il fenomena" ... :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi