Ronaldo po deseti put izabran za najboljeg igrača Portugala

Nema mu ravnog

Ronaldo po deseti put izabran za najboljeg igrača Portugala

Cristiano Ronaldo je najbolji sportista Portugala svih vremena, tu nema nikakvih dilema. 

Napadač Juventusa dominira portugalskom fudbalskom scenom u posljednjih 12 godina jer je čak u 10 navrata proglašen za najboljeg fudbalera države.

Tako je bilo i ove godine kada je dobio upravo taj jubilarni 10. trofej od strane Nogometnog saveza, a tokom njegove dominacije samo su dva fudbalera uspjela da se umiješaju i osvoje ovo priznanje u Portugalu. To su bili Simao 2010. godine i Pepe 2014.

Konkurencija za ovogodišnju nagradu je Ronaldu bila žestoka obzirom da su mu protukandidati bili Bernardo Silva iz Manchester Cityja i Joao Felix, nova svjetska superzvijezda i fudbaler Atletico Madrida.

Ipak, petostruki osvajač Zlatne lopte je ponovo osvojio priznanje obzirom da je sa novim klubom Juventusom osvojio Seriju A te je bio najbolji strijelac ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nekadašnja zvijezda Reala je za reprezentaciju odigrala ukupno 158 utakmica i postigla 88 golova. 

S druge strane, Ronaldu je promakla nagrada za najboljeg igrača Evrope koju dodjeljuje UEFA obzirom da je ista pripala Virgilu van Dijku, a u konkurenciji je osim njih dvojice bio još Leo Messi.

Top Komentari

Dobojlija
Logicno ,nakon njega Joao Felix
0 1
AmarS
Pa ko će više osvojiti osim njega?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi