Ronaldo postigao više golova nego svi timovi koje je trenirao Tony Pulis u prethodnih 11 godina

Nevjerovatni Portugalac

Ronaldo postigao više golova nego svi timovi koje je trenirao Tony Pulis u prethodnih 11 godina

E. Čaušević

Niko sigurno nije spominjao Cristiana Ronalda i Tonyja Pulisa u istoj rečenici, ali ovaj put red je došao i na to.

Naime, engleski mediji napravili su zanimljivo istraživanje statistike, a poređenja su im bila upravo Cristiano Ronaldo i Tony Pulis. Portugalac igra nevjerovatno više od deset godina, dok je Pulis u to vrijeme vodio timove u Premiershipu i Championshipu.

Pulis u Engleskoj važi za jednog od trenera koji voli napadački fudbal što i nije baš često. Međutim, kada su uporedili statističke podatke Ronalda i timova koje je vodio ovaj trener ostali su bez teksta.

Naime, Ronaldo je u prethodnih 11 godina postigao više golova nego što su to uradili zajedno svi timovi koje je Pulis imao priliku da vodi. Ronaldo je dao 542, a Puliove ekipe 521 gol u tom periodu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldo je u tom periodu igrao za Manchester United, Real Madrid i Juventus čiji je trenutno član, dok je Pulis trenirao Stoke City, Crystal Palace, WBA i Middlesbrough.

Top Komentari

tuzlaak
Nevjerovatni Pulis...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi