Ancelotti objavom na Twitteru "spriječio" Ronaldov povratak u Madrid

Italijan otklonio sve dileme

Ancelotti objavom na Twitteru "spriječio" Ronaldov povratak u Madrid

E. Škorić

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti putem vlastitog Twitter profila odgovorio je na špekulacije o dolasku Cristiana Ronalda.

Pojavile su se u Španiji vijesti o povratku Ronalda u redove Reala, a istovremeno se 36-godišnji Portugalac sve više povezuje s Manchester Cityjem, tako da je upitno hoće li i koliko još ostati u Juventusu.

No, ono što je pak sigurno, ovog ljeta se Ronaldo neće vratiti u Madrid, barem tako tvrdi Ancelotti, koji je ranije upravo u kraljevskom klubu trenirao jednog od najboljih nogometaša svijeta.

"Cristiano je legenda Real Madrida. Volim ga i poštujem. Ali, nisam ni pomišljao na to da ga potpišemo. Idemo dalje", napisao je Ancelotti.

Nije baš uobičajeno da treneri putem društvenih mreža ostavljaju ovakve komentare, no iskusni italijanski trener očigledno je želio pravovremeno informisati javnost i navijače Reala te im reći pravu istinu.

Još uvijek nije do kraja poznata Ronaldova sudbina, no pretpostavlja se ipak da će nositi dres Juventusa najmanje još jednu sezonu. Serija A za razliku od ostalih liga nije počela, no kreće već u subotu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

O Ronaldu je nedavno govori o i novi - stari trener Juventusa Massimiliano Allegri.

“Ronaldo je sjajan igrač i pametan momak. Razgovarao sam s njim kao i s ostalim igračima. Rekao sam mu da je ovo važna sezona i da sam sretan što sam ga ponovo sreo. On sada ima još veću odgovornost, jer smo prije tri godine imali iskusniju ekipu, dok je ovoga puta dosta mlađih igrača", rekao je Allegri.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi