Ronaldo: Rodriguez ima svoje razloge da ode

Zvijezda Reala priznala da bi volio da James ostane u klubu

Ronaldo: Rodriguez ima svoje razloge da ode

D. Rakanović

Fudbaler Reala Cristiano Ronaldo priznao je da bi volio da James Rodriguez ostane u klubu, ali da će razumjeti ako ovog ljeta promijeni sredinu.

Rodriguez je u Real stigao 2014. godine, a ove sezone je odigrao 33 utakmice u svim takmičenjima i postigao je 11 golova uz 13 asistencija.

“James ima svoje razloge i moramo da ih poštujemo. Ako nije sretan i ako želi više, onda bi trebalo da vidi šta je najbolje za njega. Da me pita za moje mišljenje, rekao bih mu da ostane”, poručio je Ronaldo.

Portugalac je pojasnio da za Jamesa najveći problem predstavlja minutaža.

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Jasno je da on ima svoje zamjerke i najbolje bi bilo da igra više, ali su to veoma lične stvari. Ima potencijal da igra za Real, ali ima i svoje razloge, koje moramo da poštujemo”, zaključio je Ronaldo.

U posljednje vrijeme sve su glasnije špekulacije da će Rodriguez napustiti Real Madrid. Kraljevski klub je navodno odbio ponudu Intera od 42 miliona eura i dali su do znanja zainteresovanim klubovima da James može napustiti Santiago Bernabeu samo u slučaju da neko plati 70 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi