Ronaldo: To je bez sumnje najdraži naslov koji sam osvojio u karijeri

Prošle četiri godine

Ronaldo: To je bez sumnje najdraži naslov koji sam osvojio u karijeri

E. Škorić

Portugalci danas obilježavaju četiri godine od osvojenog prvenstva Evrope.

Podsjećamo, Portugal je pobijedio Francusku nakon produžetaka u finalu Eura 2016. godine i tako stigao do prvog naslova.

Portugal je skoro cijelo finale odigrao bez kapitena i najboljeg igrača Cristiana Ronalda, koji je zbog povrede morao da izađe u 25. minutu, ali na krajuj je golom Edera u 109. minuti došao do trofeja.

Ronaldo se prisjetio tog dana na četvrtu godišnjicu i istakao da mu je to najvažniji naslov u karijeri.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugalac je kasnije osvojio i Ligu nacija sa svojom selekcijom, a naravno suludo je sada nabrajati šta je sve osvojio u klupskoj karijeri igrajući za Sporting, Manchester United, Real Madrid i Juventus, čiji je još uvijek član.

Top Komentari

MirzaBarucic
A najmanje si mu ti doprinjeo, moj repicu.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi